Анонимните банкови сейфове ще останат в миналото. Парламентът прие промени

...
Анонимните банкови сейфове ще останат в миналото. Парламентът прие промени
Коментари Харесай

Депутатите слагат край на анонимните банкови сейфове

Анонимните банкови сейфове ще останат в предишното. Парламентът одобри промени в Закона против прането на пари, които не разрешават анонимността, а също и потреблението и откриването на сейф на фиктивно име. 

Брокерите на недвижими парцели ще би трябвало да вършат инспекция на клиентите си освен при покупко-продажби, само че и при отдаване на скъпи парцели, когато месечният наем надвишава 10 хиляди евро, гласи друга корекция, гласувана от депутатите на второ четене. Търговците на творби на изкуството също ще бъдат длъжни да разпознават клиентите си, да бдят за съмнителни покупко-продажби и да рапортуват пред  способените органи. И тук става дума за нараснала зоркост за по-едри покупко-продажби - които превишават 10 хиляди евро.

Под обсега на закона попадат и лицата, които по занимание дават услуги за обмяна на виртуални валути и приети валути без златно покритие, доставчиците на портфейли, които оферират попечителски услуги. Това на процедура е първата регулация в българското законодателство на действия, свързани с виртуалните валути.

Поредните законови промени са свързани с европейската инструкция против изпирането на пари. Приемането им е едно от изискванията за допускането на България в " чакалнята за еврото ".

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР