Анонимни дарения, предоставяне на хотели за медицински цели и впрягане

...
Анонимни дарения, предоставяне на хотели за медицински цели и впрягане
Коментари Харесай

Да изритаме вируса: как спортът помага в борбата с COVID-19

Анонимни дарения, даване на хотели за медицински цели и впрягане на цели промишлености за произвеждане на помощни средства. Това са единствено част от методите, по които спортният свят пробва да бъде потребен в борбата с корнавируса COVID-19.

В миг когато съвсем всички спортни събития в света са спрени, огромните звезди дадоха образец, включвайки се в разнообразни начинания.

Шведската футболна звезда Златан Ибрахимович употребява обществените мрежи, с цел да разгласи, че започва акция за събиране на средства.

Целта на нападателя на " Милан " е да събере 1 милион евро за лечебните заведения в Милано, Бергамо и останалите градове в Северна Италия, в които има най-вече пациенти. " Нека да изритаме вируса ", прикани Ибрахимович.

Италия е най-засегнатата страна в Европа, като има над 53 хиляди инфектирани, а жертвите са близо пет хиляди.

" Италия ми е дала толкоз доста, по тази причина в този момент аз желая да ѝ оказа помощ. Заедно с моя екип използваме обществените мрежи да дадем публичност на този план. Трябва да сме дружно ", добави шведът. Той е направи две дарения по 50 хиляди евро, а все още общата сума няколко дни след началото на акцията е 291 хиляди евро.

" Когато вирусът не идва при Златан, Златан отива при вируса ", приключи някогашният шведски национал.

Хотели за медицински цели

Двама от най-успешните футболисти в историята на " Манчестър юнайтед " - Гари Невил и Райън Гигс, също оповестиха, ще оказват помощ в битката с пандемията. Бившите съотборници имат два хотела в града и дават общо 176 стаи за потребностите на Националната здравна работа в Англия.

" В такива времена би трябвало да сме преди всичко хора. Аз приканвам всеки да намерения с какво може да бъде потребен. Понякога даже най-малкият жест може да бъде значим за десетки хора и животи ", сподели Невил пред Sky Sports. Според някогашния капитан на " алените дяволи " сега не е времето да се мисли за футбол.

Невил и Гигс последваха образеца на притежателя на " Челси " Роман Абрамович. Руският милиардер, който не може да посещава страната, дава " Милениум хотел ", който се намира на стадиона на клуба " Стамфорд бридж ". Медицински чиновници, които са командировани в Лондон, ще спят гратис в хотела на Абрамович.

 Да изритаме вируса: по какъв начин спортът оказва помощ в битката с COVID-19
© Associated Press

Един от първите спортисти, който преобразува своите хотели в места за настаняване на заболели беше Кристиано Роналдо. Новината по този начин и не беше доказана публично от португалеца, нито отречена от представителите на неговите хотели.

Подобен ход започнаха и огромните клубове в Южна Америка, измежду които " Сао Пауло ", " Коринтианс ", " Боха Хуниорс ", " Нюелс олд бойс " и " Сан Лоренсо ", които дават своите подготвителни бази за потребностите на медицинските управляващи.

Дарители в тежки времена

В последните дни с дарения се включиха и португалският футболен клуб " Бенфика ". " Орлите " от Лисабон подариха 1 милион евро на националната работа за опазване на здравето в страната.

Двата отбора от Манчестър " Юнайтед " и " Сити " се сплотиха и подаряват дружно по 50 хиляди паунда, с които подкрепят банките за храна в Англия.

Анонимно в даренията се включи и бранителят на " Ливърпул " Андрю Робъртсън, който оказа помощ на родината си Шотландия. Благодарение на сума пари, отделена от левия бранител, шест банки за храна не престават да работят. Според " Таймс " Робъртсън е изискал да остане неизвестен, само че новината бързо е била публикувана.

Египетската звезда Мохамед Салах също се включи в борбата с пандемията. Нападателят на " Ливърпул " подарява над 1 милион евро на своята татковина, оповестиха медиите в страната. По-късно това удостовери и египетският състезателен министър.

 Да изритаме вируса: по какъв начин спортът оказва помощ в битката с COVID-19
© Reuters

" Салах подари 20 милиона египетски лири (1.1 милиона евро) за битка против COVID-19. Това е акт на същински египтянин, трансформирал се в един от най-големите знаци на спорта в своята страна ", написа някогашният египетски министър на спорта Халед Абдулазиз в " Туитър ".

Доскоро в Египет нямаше смъртни случаи, само че през уикенда страната записва и жертви.

Във Формула 1 тимовете оповестиха, че след прекъсването на шампионата ще оказват помощ в производството на респиратори за потребностите на лечебните заведения. В Италия притежателите на " Ферари " оповестиха, че подаряват 10 милиона евро.

Все повече спортисти по целия свят се включват с разнообразни дарения и помощи освен за лечебните заведения и медицинските лица, само че и за хората, застрашени да изгубят работата си. Част от звездите в Националната баскетболна асоциация (НБА) към този момент заплащат заплати на чиновници в залите, в които сега не се играят мачове.

Всичко, което би трябвало да знаете за: Коронавирусът (856)
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР