Анкара засега държи вратите на Босфора заключени, но ситуацията може

...
Анкара засега държи вратите на Босфора заключени, но ситуацията може
Коментари Харесай

Руски кораби ще се сблъскат с НАТО: Киев очаква армада в Черно море

Анкара към този момент държи вратите на Босфора заключени, само че обстановката може да се промени. А в подмяна на малко морков Турция ще допусне американски и английски разрушители в Черно море. Как може да отговори Русия?

Украйна договаря за присъединяване на военни кораби на НАТО, сякаш за конвой на кораби, които след приключването на договорката за зърно се оказаха без гаранции за отбрана. Това съобщи в изявление за изданието " Украинская истина " командирът на Военноморските сили на Въоръжените сили на Украйна Алексей Нейжпапа. Той обаче не посочи какви кораби желае Киев от западните си сътрудници.

Анкара също шикалкави. Както се оказа, нейната позиция във връзка с прекосяването на военни кораби на Англия и Съединени американски щати през Босфора не е толкоз твърда и непобедима.

Има и още един миг - кораби на НАТО към този момент участват в региона на Черно море. Това са най-малко корабите от черноморските страни - членки на алианса: Румъния, България и Турция. Вярно, тяхното присъединяване в събитията от специфичната военна интервенция към момента е нулево. И надали сами ще решат да се намесят в спора. Тази позиция беше изразена пред Царьград от ръководителя на управителния съвет на Московския клуб по история на военноморския флот, военния историк Константин Стрелбицки:

Номерата на турския " сътрудник "

България, Румъния и Турция се споразумяха да основат военноморска група за противоминни ограничения в Черно море, в която ще вземат участие и други страни от НАТО. Церемонията по подписването на съответния меморандум се състоя на 11 януари. Както се показва в прессъобщение на българското Министерство на защитата,

Към момента е известно, че Анкара е отказала да спомага на желанието на Лондон да помогне на Украйна да сътвори флот, предопределен за тази задача, без да позволява прекосяването на миночистачите от клас Sandown, „ Чернигов “ и „ Черкаси “. Но вероятността американски и английски кораби да се появят в Черно море остава.

- написа Newsweek.

Дали американските разрушители ще се появят в Черно море зависи от политическата воля на Анкара. А Западът има доста лостове за въздействие и обещания за нея. Увереност в това в диалог с Царград изрази военният специалист, капитанът първи сан от запаса Василий Дандикин:



Война с непознати ръце

Сега Западът по всевъзможен метод оказва помощ на Киев да удари Крим. В интернационалните води се прави разузнаване, предават се данни от спътници и американски дронове, употребяват се и надводни и подводни дронове. И освен това да не приказваме за обстоятелството, че Севастопол е обстрелван непосредствено от ракети на НАТО.

— сподели Василий Дандикин.

Участието на НАТО в спора към този момент е прието на Запад. Ракетите на украинските въоръжени сили, нанасящи удари по Крим, се насочват от разследващи самолети на алианса.

- отбелязва военният специалист на немския вестник Bild Юлиан Рьопке.

Но освен базата на Черноморския флот в Севастопол е застрашена. Неотдавнашната офанзива против Новоросийск, осъществена в нощта на 5 януари, е директно удостоверение за това. Политологът Юрий Баранчик в своя канал в Telegram го назова тест, проверяващ работата на противовъздушната защита:

Ударите против базите на Черноморския флот са една от перспективните зони на война на НАТО с Русия. Ако се подхлъзват на сушата, тогава в морето към момента не е имало доста интензивност. Унищожаването на нашия флот в Черно море е главната задача на Англия и тя към този момент е почнала да я взема решение.

От позиция на политолога, Черноморският флот към този момент е изтикан от Севастопол и Крим. Много кораби се реалокираха в Новоросийск. Затова в този момент задачата на британците, които стоят зад офанзивите против нашия флот, е да тестват системата за Противовъздушна отбрана. След това ще продължат да унищожават линиите за доставки, ще се опитат да заловен флота в своите бази и ще стартират да повреждат корабите.

В актуалната обстановка задачата на Русия е да отблъсне всички вероятни офанзиви и да предотврати подготвяните, както и да реши проблемите с освобождението на териториите на цяла Новоросия, в това число Одеска и Николаевска области. Само такава стъпка ще ни разреши да направляваме Черно море.

Какво от това?

Владимир Зеленски в изявление за The Economist към този момент предвижда, че „ центърът на тежестта “ в борбата сред Русия и Украйна през 2024 година ще бъде Крим, както и обвързваните с него военни интервенции в Черно море. А от НАТО можете да очаквате всичко. Този блок е основан през 1949 година точно против Съветския съюз и в този момент съществува против Русия като негов правоприемник.

Но Западът постоянно работи скрито, пробвайки се да разгребва жаравата с непознати ръце. Ракети, разузнаване за Киев - апелирам. Той обаче не е подготвен да води война намерено против руснаците.

— заключи Константин Стрелбицки.

Във всеки случай Киев и неговите сътрудници би трябвало да схванат, че всички кораби, които се доближават до украинските пристанища, са законна цел за съветските противокорабни ракети. Същите свръхзвукови „ Кинжали ” непрекъснато дежурят в Черно море и са подготвени да поразяват цели. А в случай че би трябвало, то и на териториите на черноморските страни от НАТО.

Превод: Европейски Съюз

Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР