Анкара. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган проведе телефонен разговор с

...
Анкара. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган проведе телефонен разговор с
Коментари Харесай

Ердоган и Гутериш обсъдиха по телефона напрежението в Ерусалим и кризата в Украйна

Анкара. Турският президент Реджеп Тайип Ердоган организира телефонен диалог с генералния секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш, съобщи турският в. " Дейли Сабах ".

По време на телефонния диалог, състоял се нощес, двамата са разискали напрежението в Ерусалим и руско-украинската война.

Ердоган уточни в Туитър, че е изтъкнал смисъла на посредничеството на Турция в границите на напъните за разрешаването на спора сред Москва и Киев.

Турският президент и генералният секретар на Организация на обединените нации са разискали и напрежението в Ерусалим. Ердоган е осъдил израелската интервенция в ерусалимската джамия " Ал Акса ", като е показал, че тези дейности са неприемливи. Двамата са разискали взаимните стъпки, които може да бъдат взети за постигането на мир в района.

В петък над 150 палестинци бяха ранени в конфликти с израелски служители на реда в комплекса на джамията. Повечето от пострадванията са от гумени патрони, шокови гранати и удари с палка, настояват от палестинския Червен полумесец.

Превод и редакция: Българска телеграфна агенция
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР