Анкара реагира рязко на факта, че САЩ и ЕС приемат

...
Анкара реагира рязко на факта, че САЩ и ЕС приемат
Коментари Харесай

Турция няма основание да спре бежанците от Афганистан към ЕС

Анкара реагира внезапно на обстоятелството, че Съединени американски щати и Европейски Съюз одобряват Турция и Иран като страни, които би трябвало да обезпечат леговище на бежанците от Афганистан. Турция изчерпа своята квота и повече не може да носи бремето сама, написа проправителственият вестник Türkiye, базирайки се на дипломатически източници. Европейски Съюз би трябвало да е подготвен за допустима миграционна вълна, предизвестява Анкара. 

Източниците на вестника припомнят, че сред Турция и Европейски Съюз няма съглашение за афганистанците както за сирийците. По тази причина Турция няма да пречи на бежанците от Афганистан, които желаят да стигнат до Европа и ще отвори границите си. 

Експертът по интернационалните въпроси проф. доктор Билал Самбур отбелязва, че готовността на Турция да обезпечи сигурността на летището в Кабул подтикна афганистанците да се насочат точно към Турция, а не към Пакистан и Индия. Но Съединени американски щати и Европейски Съюз би трябвало да схванат, че приемането на афганистански бежанци в Турция има обществена, политическа, културна и икономическа цена. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР