Анкара. Проправителственият вестник Turkiye, позовавайки се на дипломатически източници, съобщава,

...
Анкара. Проправителственият вестник Turkiye, позовавайки се на дипломатически източници, съобщава,
Коментари Харесай

Türkiye: Турция отваря портите на Европа за афганските мигранти

Анкара. Проправителственият вестник Turkiye , базирайки се на дипломатически източници, оповестява, че Анкара е реагирала остро на решението на Съединени американски щати и Европейски Съюз да посочат Турция и Иран като несъмнено леговище за афганските бежанци, предупреждавайки, че Анкара „ е изчерпала квотата си “ и към този момент няма да може да понесе този товар сама.

В същото време Европейски Съюз също би трябвало да бъде подготвен за допустима миграционна вълна от Афганистан, безапелационни са управляващите на югоизточната ни съседка.

Източници припомниха, че няма такова съглашение сред Турция и Европейски Съюз по отношение на афганистанските бежанци, както във връзка с сирийците, тъй че Турция няма да се намесва с афганистанците, които желаят да стигнат до Европа, и ще отвори портите.

Експертът по интернационалните връзки, професор доктор Билал Самбур отбелязва, че желанието на Турция да подсигурява сигурността на летището в Кабул е предиздвикало афганистанците да се насочат особено към Турция, а не към места като Пакистан, Индия. Но Съединени американски щати и Европейски Съюз би трябвало да схванат, че има обществени, политически, културни и стопански разноски за афганистанските бежанци в Турция.

Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР