Анкара. Най-малко 12 души са загинали и 20 други са

...
Анкара. Най-малко 12 души са загинали и 20 други са
Коментари Харесай

Daily Sabah: В Турция катастрофира микробус с нелегални мигранти, 12 души са загинали

Анкара. Най-малко 12 души са починали и 20 други са били ранени, откакто микробус с незаконни мигранти катастрофира в провинция Ван в източната част на Турция в неделя, написа турското англоезично издание Daily Sabah

Според управляващите злополуката е станала в окръг Мурадие, където транспортното средство се е запалило, откакто се е обърнало в канавка.

На място са изпратени медицински екипи, пожарникари, сили за сигурност, както и незабавен личен състав от турскaта организация за справяне с бедствия и повреди (AFAD).

Турция е основен директен пункт за незаконни мигранти, целящи да преминат в Европа, изключително такива, които бягат от война и гонене. Пътуванията обаче постоянно стават смъртоносни, било то поради късото само че доста рисково пътешестване до Гърция по море на борда на небезопасни лодки или в препълнени микробуси и камиони.

Мигрантите - най-вече от Иран, Афганистан и Пакистан - постоянно пресичат иранската граница с Турция пешком, преди да отидат в огромните градове като Истанбул и Анкара.

Превод и редакция: Юлиян Марков

Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР