Анкара/Москва. Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган и руския му

...
Анкара/Москва. Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган и руския му
Коментари Харесай

Hurryiet: Реджеп Таийп Ердоган и Владимир Путин са провели телефонен разговор по повод решението на САЩ да признаят Ерусалим за столица на Израел

Анкара/Москва. Президентът на Турция Реджеп Таийп Ердоган и съветския му сътрудник Владимир Путин са провели телефонен диалог, с цел да обменят мнение за формалното признание на Ерусалим за столица на Израел от Съединени американски щати, написа турското издание Hurryiet , като се базира на неназовани източници от администрацията на турския президент.
Ердоган е отбелязал, че решението на Израел от 1980 година да анексира Ерусалим не се приема от интернационалната общественост и Организация на обединените нации и е подчертал, че последният ход на американската администрация ще се отрази отрицателно на мира и стабилността в района, съгласно думите на източника.
Според неговата информация, Путин е изразил сходен мироглед за обстановката и е отбелязал, че страните ще продължат да наблюдават въпроса в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации.
Превод и редакция: Иван Христов
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР