Ани Стоянова - майка на 15-годишната Даная, която почина след

...
Ани Стоянова - майка на 15-годишната Даная, която почина след
Коментари Харесай

Майката на починалата Даная към директора на Пирогов: Не говорете за агресия, преди да я изчистите от персонала си

Ани Стоянова - майка на 15-годишната Даная, която умря след случай и тежка интервенция в " Пирогов " - разкритикува държанието на шефа на болничното заведение доктор поради абсурда с Мустафа Емин.

Стоянова разгласява, в което свидетелства за несъответстващо и жестоко отношение на чиновниците на незабавната болница по време на престоя ѝ с детето през май 2023 година

Тя упреква шефа на " Пирогов " в " конфигуриране на пациентите и родителите против лекарите и сестрите " - " с цел да си имате своите армии, с които да продължааате да превръщате българското опазване на здравето в сполучлив бизнес за малко на брой и инструмент за политически операции ".

" Д-р Димитров сподели “Агресията е на всички места към нас ”. Докторе, не говорете за експанзия, не и преди да я изчистите от личния си личен състав ", написа дамата.

" Къде бяхте вие, докторе, когато аз бях обиждана, когато ваш началник на клиника ме питаше дали съм малоумна и ми крещеше и заплашваше пред 20 индивида очевидци? Къде бяхте, когато ваша сестра от детска неврохиргия ми сподели, че и е писнало от мен, тъй като обикалям коридора, до момента в който детето ми умираше в операционна зала. Къде бяхте, когато с цялата завист на света взе химикал от ръцете ми, извивайки го? Къде бяхте, когато изгониха татко ми от двора, тъй като беше късно, а аз останах сама? Къде бяхте, докторе? Защо тогава не дойдохте да си приказваме за експанзия? ", написа тя.

В обявата си Ани Стоянова споделя, че също се е наложило да търси тогавашния министър на опазването на здравето (по това време - Асен Меджидиев, б.р.) и че когато той се е обадил персонално на шефа Валентин Димитров, лекарите са се отзовали.

" Защото ние отивайки в “Пирогов ” с децата си, отиваме на война. Защото спокойствието, което вие би трябвало да ни давате, от дълго време го няма. Защото на вас, докторе, ви пречат тичащи деца. Защото вие, нямате естествена връзка с пациенти и родители.Защото вие, докторе, можете и да убивате…и убивате! Убивате с неглижиране, с подценяване, с липса на експерти, с неприятни графици, с политическа взаимозависимост, от време на време и с непросветеност ", споделя Стоянова.

15-годишната ѝ щерка Даная беше призната в " Пирогов " при започване на май, откакто бе блъснала главата си при случай, а положението ѝ е почнало да се утежнява. Семейството я води в незабавното поделение на болничното заведение, откъдето я одобряват в реанимацията поради хематом, а няколко дни по-късно момичето изпада в мозъчна гибел.

Родителите ѝ подариха органите на Даная за трансплантация на четирима нуждаещи се хора, а неотдавна нейната майка сътвори фондация в поддръжка на детското опазване на здравето.

Тя се обръща към медиците с апел да не се поддават на внушението, че " ние сме едни против други и не оценяваме вашите компликации ".

" Те това желаят! Да не сме на една страна, с цел да не станем задоволително мощни, с цел да променим системата, тъй че и вие да сте добре платени и уважавани, а ние и нашите деца да получаваме качествена здравна грижа и отношение ", споделя тя, като приканва Димитров да разгласява и нейната позиция в страницата на " Пирогов ", както направи с недоволството на здравната сестра Неда Диманова по отношение на Мустафа Емин.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР