Английското правителство обяви планове да приеме нови, по-строги наказания за

...
Английското правителство обяви планове да приеме нови, по-строги наказания за
Коментари Харесай

Доживотен затвор за убийците на пътя в Англия

Английското държавно управление разгласи проекти да одобри нови, по-строги санкции за водачите, предизвикали гибел на пътя поради рисково шофиране или шофиране под въздействието на опиати, оповестява Automedia.bg.

 

Идеята на Министерството на правораздаването на Англия е да усили оптималното наказванията за причиняване на гибел в резултат на рисково шофиране от 14 години лишава от независимост, както е в този момент, до пожизнен затвор. Същото важи и за случаите на причиняване на гибел по несъобразителност, когато водачът е използвал опиати или алкохол. Инициативата включва и въвеждането на напълно ново нарушаване за нанасяне на съществени пострадвания посредством рисково шофиране.

От британското министерство удостоверяват, че водачите, които причинят гибел на пътя след каране с превишена скорост, присъединяване в незаконни гонки или потребление на мобилен телефон, ще се изправят против еквивалентни санкции на тези, планувани за непредумишлено ликвидиране, където оптималните присъди също ще бъдат повишени от 14 години отнемане от независимост до пожизнен затвор.

Тези, които предизвикват гибел по несъобразителност зад кормилото или под въздействие на опияти, също ще се изправят пред възможна доживотна присъда.

Английското държавно управление оповестява, че през 2016 година са били наказани 157 души за причиняване на гибел посредством рисково шофиране на пътя, до момента в който други 32 са били осъдени за причиняване на гибел посредством рисково шофиране под въздействието на опиати или алкохол.

Правосъдният министър Доминик Рааб разяснява: “Дълго и усърдно разгледахме разновидностите за санкции на пътните извършители. На базата на сериозния темперамент на най-лошите случаи, на тъгата на околните на потърпевшите, както и на обстоятелството, че законът планува оптимални санкции за други съществени закононарушения кано непредумишлено ликвидиране, имаме намерение да въведем опция за налагане на доживотна присъда за тези, които лишават животи, карайки безконтролно, пияни или надрусани. ”

Активисти поддържат решението, като Джейсън Уейкфорд, който е шеф на организация, занимаваща се с инизиативи за възстановяване на пътната сигурност, даже декларира: “Днешното изказване е огромна победа за фамилиите на жертвите и организации като нашата, които неуморимо подкрепяха през годините законодателни промени, целящи увеличение на наказванията за хора, които предизвикват гибел или нараняват съществено останалите на пътя. ”

“Аплодираме държавното управление за това, че най-сетне призна, че зад законите стоят хиляди фамилии с разрушени фамилии в резултат на безотговорното държание на някои водачи, които скандално погазват закона. ”

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР