Английският върховен съд отхвърли опита на офшорни компании да оспорят

...
Английският върховен съд отхвърли опита на офшорни компании да оспорят
Коментари Харесай

Vivacom спечели дело за собствеността си в Англия

Английският висш съд отхвърли опита на офшорни компании да оспорят собствеността на Vivacom, най-големият български телеком.

Жалбата от LIC Telecommunications SARL, Люксембург и Empreno Ventures Limited, Британски Вирджински острови целеше да оспори договорката, с която Vivacom бе продадена на сегашните притежатели посредством търг, откакто предходните притежателите нарушиха изискванията на заема си.

След голям брой изгубени правосъдни каузи в Люксембург и България ищците се обърнаха към британския съд, потвърждавайки, че продажбата е противозаконна, подценена и следва да се преразгледа.

След шест дни чувания британският арбитър Моулдър отхвърли напълно и последните подадени искове.

Спас Русев, най-големият акционер във Vivacom, приветства решението на съда и го разяснява по следния метод: „ Компанията бе добита след напълно законна и конкурентна процедура по продажба. Ищците неведнъж и посредством разнообразни начини се опитваха да оспорят процеса по придобиване на собствеността, само че безрезултатно. Целта им беше да накърнят обществено имиджа на компанията посредством медиите и голям брой правосъдни каузи, посредством които да придобият надзор над компанията, само че всякога те се проваляха. ”
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР