Англия е на ръба на втора вълна от пандемията, но

...
Англия е на ръба на втора вълна от пандемията, но
Коментари Харесай

Англия в очакване на „тристепенна местна карантина“, проблеми за студентите

Англия е на ръба на втора вълна от пандемията, само че към момента може да предотврати да не се повтори историята, съобщи заместник-главният консултант на държавното управление по научни въпроси професор Джонатан Ван-Там.

Професор Ван-Там съобщи, че най-хубавият и елементарен метод да се обуздае предаването на болестта и да се избегне претоварване на опазването на здравето е хората със признаци да се самоизолират и да си създадат тест, а всички останали да не престават да мият ръцете си, да носят маски и да съблюдават обществената отдалеченост.

Той означи, че в този момент страната има по-големи благоприятни условия за тестване, знае повече за вируса и по какъв начин да се бори с него, в сравнение с при първата вълна.

Ван-Там обаче предизвести, че могат да се чакат още смъртни случаи при потвърдени минимум 224 000 инфектирани с Covid-19:

„ Страната навлиза в по-студени и по-мрачни зимни месеци, ние сме по средата на сериозна пандемия и сезонът е срещу нас “, посочи професорът.

Утре се чака министър председателят Борис Джонсън да разгласи нови строги ограничения в битката с ковид с въвеждане на „ тристепенна локална карантина “, която в крайната си степен може да докара до цялостно преустановяване на обществените контакти и затваряне на всички заведения.

Междувременно студентите се оплакаха от изискванията, в които карат самоизолирането си. Най-сериозният проблем е снабдяването с храни, като постоянно те са с изминал период на валидност. Студентка в университета в Единбург го назова „ най-скъпия английски затвор “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР