Англичаните и шотландците са на върха на международна класация колко

...
Англичаните и шотландците са на върха на международна класация колко
Коментари Харесай

Тези две нации задминаха всички по брутално пиянство

Англичаните и шотландците са на върха на интернационална ранглиста какъв брой постоянно хората се напиват толкоз доста, че губят равновесие и псуват.

Британското издание "Гардиън " разгласява резултатите от изследването Global Drugs Survey (GDS) за 2020 година, което демонстрира, че казусът с алкохола във Англия е надалеч по-голям от използването на опиати .

Повече от 5% от хората на възраст под 25 година във Англия са одобрявани в болница след напиване спрямо 2% приблизително на световно равнище.

На Острова процентът на признатите в болница с алкохолно отравяне е по-висок от тези, които са вземали всевъзможни опиати без хероин, и потреблението на алкохол е надалеч по-разпространена . 94% от хората във Англия споделят, че са пили алкохол през предходната година спрямо 2,3% , които са вземали хероин.

В проучването са взели участие повече от 110 000 души по света , в това число 5283 във Англия, за интервал от три месеца от ноември 2019 година до февруари 2020 година, преди пандемията от ковид.

Повтарят се откритията от предходната година, че британците пият по-често от тези в другите страни . Респондентите са запитани какъв брой пъти са се напивали толкоз доста, че губят равновесие или речта им е наранена, не могат да се концентрират върху неща и държанието им явно е друго от други хора.

Като се употребява това определение, хората в Шотландия и Англия дават отговор, че те са се напивали приблизително повече от 33 пъти предходната година . Това е най-високото равнище във всички 25 страни в изследването и повече от два пъти над равнището в няколко европейски страни, в това число Полша, Унгария, Германия, Гърция, Испания, Италия и Португалия.

По света междинното равнище е над 20 пъти, като колумбийците са на дъното на класацията с 6,5 пъти.

Само 7% от интервюираните в Шотландия и Англия споделят, че не са консумирали алкохол през последните 12 месеца. Само датчаните и австралийците имат по-малък % (5 на сто) в тази група.

Англичаните са измежду минимум разкайващите се по отношение на напиването . Средно 32,8% от хората по света съжаляват, че са се напивали. В Англия процентът е 31 на 100, в Шотландия - 33,8% и в Колумбия - 88,3%.

Отделно изследване на GDS от предходната година е открило, че 48% от британците декларират, че пият по-често от началото на пандемията.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР