Ангела Меркел Германската канцлерка Ангела Меркел изрази увереност, че преговорите

...
Ангела Меркел Германската канцлерка Ангела Меркел изрази увереност, че преговорите
Коментари Харесай

Меркел: Можем да създадем коалиция, ако положим усилия


Ангела Меркел

Германската канцлерка Ангела Меркел изрази убеденост, че договарянията за сформиране на коалиция с две по-малки партии може да доведат до триумф, предадоха осведомителните организации в петък.

Християндемократическият съюз (ХДС) на Меркел и баварските им съдружници от Християнсоциалния съюз (ХСС) започнаха тежки договаряния с подкрепящата бизнеса Свободна демократическа партия (СВдП) и Зелените след парламентарните избори през септември. Потенциалните сътрудници имат различия по основни въпроси, в това число имиграцията и отбраната на околната среда.

Досега консерваторите от ХДС и ХСС управляваха в необятна коалиция с левоцентристката Германска социалдемократическа партия (ГСДП), която мина в съпротива.

Меркел съобщи, че предстоят сложни договаряния, само че изрази убеденост, че е допустимо " да реализираме триумф, в случай че поставим старания, и то по метод, който разрешава на всеки сътрудник да подчертае идентичността си, по метод, който да бъде от изгода за Германия ". " ХДС сигурно е подготвена да направи това ", акцентира немската канцлерка, разяснявайки напредъка в договарянията.

Изборите през септември провокираха потрес в немския политически живот. Крайнодяснята партия Алтернатива за Германия (АзГ) завоюва близо 13 на 100 от гласовете, а поддръжката за съвсем всички водещи обединения понижа, отбелязва ДПА.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР