Ангел Заберски трио избра зала 6 на НДК, за да

...
Ангел Заберски трио избра зала 6 на НДК, за да
Коментари Харесай

Ангел Заберски трио представя новия си албум „Like Jazz-3” два пъти в един ден



Ангел Заберски трио избра зала 6 на НДК, с цел да показа третия си албум от поредицата „ Like Jazz ”, в която срещат класиката с джаза .

На 6 октомври от 18 и 20 ч. феновете на известното трио ще могат да се насладят на формалната премиера на новия му албум, както и да бъдат първите, които ще го имат с подпис от тримата музиканти, оповестиха от НДК.
Първият албум от поредицата излезе през 2016 година с творби на Шуман, Пучини, Чайковски и други, вторият - от 2018 година, показан под името " Малко нощна музика ", съдържаше пиеси на Бах, Рахманинов, Бетовен и други, а в този момент триото залага на композитори от интервала на Романтизма. Затова и музикалното му показване е озаглавено " Романтични пиеси ".

Ангел Заберски е музикант, композитор, създател, който резервира радостното и жизнеутвърждаващо въодушевление в своите пиеси, без значение от превратностите на съвремието или стилните течения. Закърмен с отношение към занимателната музика поради жанровото наследството от своите родители, той съумява да откри своя личен път, следвайки възхищението си и респекта към великите Оскар Питърсън, Нат Кинг Кол, Бъд Пауъл и Бари Харис като метод на осъществяване за своето трио.

В триото пианистът Заберски си партнира с Борис Таслев (контрабас) и Стоян Янкулов-Стунджи (ударни).

Третият албум, който триото записа, включва освен произведения от оперната и международната класика, само че залага и на танца, балета и валса .
Чрез него слушателите ще се насладят на фамозното " Адажио " на Томазо Албинони , ще се допрян до " Хофманови разкази " на Офенбах , известни със своята " Баркарола ", ще разпознаят световноизвестния " Танц със саби " на Арам Хачатурян , обичания " Сватбен марш " на Менделсон и най-популярното произведение на Равел , замислено като музика от балетна режисура за съветската актриса и танцьорка Ида Рубинщайн, близка на композитора - " Болеро ".

Сред музикалните изкушения, които ще чуе и публиката на концерта, са " Ноктюрно " на Шопен , както и неговия " Валс ", известните " Хуморески " на Дворжак , арията на тореадора в операта " Кармен " на Бизе .
Източник: bnr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР