Andrzej Kublik През септември, както съобщи на срещата между Владимир

...
Andrzej Kublik През септември, както съобщи на срещата между Владимир
Коментари Харесай

Gazeta Wyborcza: Москва готви нова въглищна експанзия


Andrzej Kublik

През септември, както заяви на срещата сред Владимир Путин с шефовете на въгледобивните райони съветският министър на енергетиката Александър Новак, съветското държавно управление възнамерява да утвърди нова тактика за развиване на въглищния бранш до 2035 година.

Проектът планува увеличение на добивът на въглища от 440 млн. тона до 550, а даже и до 670 милиона тона. Президентът назова вторият вид на прогнозата оптимистичен. Министърът на енергетиката от своя страна акцентира, че въгледобивния бранш строи още по-смели проекти. „ Това е по-малко от декларираните от нашие въглищни компании. Заявката за този интервал от тяхна страна е със 100 милиона тона повече “, означи Новак, съгласно известие на организация „ Финмаркет “. Оптимизмът е обвързван с това, че през последните години Русия усилва количеството от рандеман на въглища с 20 млн. тона годишно.

Москва залага на въглища

Както заяви Путин, през предходната година потреблението на въглища в Русия е повишено до 180 млн. тона, а за износ са били отправени 210 млн. тона. Към тази тактика Москва счита да се придържа и през идващите години. Благодарение на програмата за агресия, която тя приготвя, през 2035 година Русия може да стане най-големият експортьор на въглищния пазар.

На личните си топлоелектроцентрали руснаците употребяват въглища, тъй че ще могат да насочат за износ повече газ, който те продават в чужбина няколко пъти по-скъпо от вътрешния си пазар. В същото време Москва се възползва от растежа на търсенето на въглища, който се следи преди всичко в Азия. По данни на съветското министерство на енергетиката, в този момент каузи на Русия в интернационалната търговия с въглища е от порядъка на 14 %, отстъпвайки само на Австралия и Индонезия. Полша през предходната година е купила от руснаците уточни 13,5 млн. тона от това гориво.

Руските специалисти предвиждат, че търсенето на въглища в Азия ще продължи да пораства съгласно икономическото развиване на страните от този район на света. Дори в случай че след 15 годни каузи на въглищата в структурата на енергийния баланс спадне, в безспорни числа те ще ги употребяват доста повече занапред, защото ще усилват и производството на електрическа енергия.

Увеличаване на пропускателната дарба на железопътните линии

Путин уточни, че увеличението на експорта на въглища е обвързвано с спомагателни опасности за съветския добивен бранш, поради забележителните съмнения на интернационалните цени. Той обърна също по този начин внимание, че главните съперници на Русия – Австралия и Индонезия разполагат с по-комфортни логистични условия. „ Трябва да имаме поради и да отчитаме всичко това при създаването на нашите проекти “, акцентира президентът.

Министърът на енергетиката Александър Новак изясни, че неговото министерство ще координира проектите за развиването на инфраструктурата за износ на въглища с съветските железници. На първо място става въпрос за увеличение на пропускателната дарба на Байкало-Амурската и Транссибирската автомагистрали. Планира се, още през 2025 година по тях да може да се реализират доставки за Азия на близо 195 млн. тона съветски въглища годишно.

Оригиналът на обявата може да прочетете на: http://wyborcza.pl/7,155287,25113947,rosja-zaleje-swiat-weglem-moskwa-szykuje-weglowa-ekspansje.html
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР