Android става все по-бърз с всяка нова версия, така че

...
Android става все по-бърз с всяка нова версия, така че
Коментари Харесай

Как да увеличим производителността на смартфон с Android Oreo?

Android става все по-бърз с всяка нова версия, тъй че в случай че имате смарт телефон от висок клас, който е с фабрично конфигуриран Android Oreo или операционната система е обновена до това равнище след това, най-вероятно няма да се постанова да вършиме нищо, с цел да си осигурите бързо и безпрепятствено прекарване . Но не всички устройства, работещи с Oreo, имат най-новите и най-хубави спецификации, което се отразява на тяхната продуктивност. Смартфоните, които са затрупани с енергоемки приложения и доста информация, изпитват сходни компликации.

Добрата вест е, че това не е присъда за вашия смарт телефон . Просто в даден миг ще би трябвало да му извършите едно малко пролетно разчистване. През това време можете в допълнение да ускорите вашето устройство като измененията единствено няколко настройки. Ето какво би трябвало да извършите, с цел да получите допустимо най-хубавото показване от Android 8.0 Oreo, без значение от модела на вашия смарт телефон.

Прочетете още: Android 8.0 Oreo – най-полезните препоръки и трикове

Изтрийте ненужните приложения

Тази стъпка е явна, само че това не значи, че не е извънредно значима. Приложенията, които интензивно употребяват запаси и непрестанно се обновяват във фонов режим, като източват доста сила, могат да бъдат сериозна спънка пред успеваемостта на вашето устройство и продължителността на живота на батерията.

Въпреки големите старания, положени от Гугъл за ограничение на резултата от енергоемките приложения с рестрикции за изпълняването им на назад във времето, постоянно най-хубавият метод за деяние е просто да изтриете или възбраните тези от тях, от които нямате потребност.

Ако употребявате устройства, създадени от Гугъл, може да не откриете доста непотребен заряд или авансово конфигурирано наличие, което би трябвало да бъде изтрито. Но смарт телефоните от други производители и оператори постоянно се доставят с доста външни приложения, които постоянно не ви правят никаква действителна работа. Едно от първите неща, които би трябвало да извършите, когато зареждате нов телефон за първи път, е да се отървете от тях.

Възможностите за деинсталиране на приложения варират в дребни граници на другите устройства, само че методът е следният: натиснете и задръжте иконата на приложението на началния екран и започнете да го плъзгате нагоре. Докато вършиме това, ще видите алтернатива за деинсталиране в горната част на телефона. Пуснете иконата там. Също по този начин можете да отидете на осведомителната страница на приложението с по-дълго задържане на иконата и да го изтриете оттова.

Активирайте Data Saver в Chrome

Не би ли било чудeсно, в случай че уеб страниците са с по-малки размери? По този метод освен ще чакате по-малко време за зареждането им, само че и ще консумирате по-малко от мобилните си данни. За благополучие, тъкмо това може да направи за вас инструментът Data Saver в браузъра Chrome на Гугъл.

Data Saver употребява сървърите на Гугъл за отдалечено компресиране на уеб страници, преди да ги изпрати до вашето устройство, като по този метод пести ресурсите му, а на вас - време и пари. И тук е мястото за едно предизвестие - частните уеб сайтове, употребяващи HTTPS, не могат да бъдат усъвършенствани благодарение на Data Saver, тъй че те ще продължат да доближават до вас в естествен режим.

Начин за активиране: Отворете Chrome и изберете опцията “Меню” (Menu) в горния десен ъгъл (трите отвесни точки). След това влезте в секцията “Настройки” (Settings). Превъртете до най-долу и изберете Data Saver. На идващия екран можете да включите функционалността и след време да се върнете на същата страница, с цел да видите какъв брой тъкмо мобилни данни сте икономисали с потреблението ѝ, благодарение на графична таблица. Ако в миналото желаете да изключите Data Saver, п росто върнете плъзгача в изходна позиция.

Активирайте Data Saver и в Android

За да не се объркате с към този момент описаната функционалност на Chrome, би трябвало да кажем, че Data Saver на Android е нещо напълно друго , въпреки че по сходен метод се грижи за оперативната памет и живота на батерията.

Системата за опазване на данни на Android, показана в дистрибуцията Nougat, лимитира фоновите действия за множеството приложения и даже за някои от тези, които употребявате сега. Имайте поради, че това може да повлияе на държанието на приложенията по разнообразни способи. Един от тях да вземем за пример е да стартират да изискват в допълнение натискане върху изображенията, преди да можете да ги видите при цялостна разграничителна дарба.

Начин за активиране: Отворете секцията “Настройки” (Settings) и изберете “Използване на данни” (Data Usage), след което и Data Saver, с цел да получите достъп до екрана, където функционалността може да бъде включена или изключена.

Ако употребявате Pixel 2 ще разберете по кое време Data Saver се извършва с помощта на дребна икона, която се демонстрира в лентата за положение и демонстрира знак плюс, ограден в кръг.

Ускорете анимациите през Developer Options

Докато препоръките, които дадохме дотук, са ориентирани най-вече към това да осигурите на вашето устройство свободно място, с цел да не се задъхва и да се концентрира върху дилемите, които са фактически нужни, този ще направи смарт телефона ви физически по-бърз. Скрити в секцията Developer Options на Android, се намират три настройки, които ви разрешават да определите скоростта на анимациите на вашето устройство или просто да ги изключите напълно, с цел да спестите време сред отварянето на приложения и връщането към начален екран. Най-хубавото от всичко е, че ограничението на тези хубави, само че досадни анимации няма да има неподходящ резултат върху живота на батерията ви.

Начин за активиране: На първо място, би трябвало да активирате Developer Options, в случай че още не сте го създали. Отворете секцията “Настройки” (Settings), по-късно “Системни настройки” (System) и “За устройството” (About Phone). Започнете неведнъж да натискате полето “Номер на компилация” (Build Number), до момента в който то не ви заяви, че сте задействали Developer Options.

Върнете се в менюто “Системни настройки” и изберете опцията Developer Options, която към този момент ще се демонстрират в листата. Превъртете надолу до превключвателите и определете равнищата на трите скали – Мащаб на анимацията на прозореца (Window animation scale), Мащаб на анимация на преход (Transition animation scale) и Мащаб на дълготрайност на анимацията (Animator duration scale). Стойностите по дифолт за всички тях са 1х и би трябвало да бъдат изменени на 5x или напълно изключени. Това неотложно ще докара до по-бързи реакции на смарт телефона ви при въртене и натискане.

Ограничете функционалните данни за някои приложения

Ако сте разпознали съответни приложения, които хабят огромен % от живота на батерията или паметта ви, не се тормозете. Oreo улеснява изключването на фоновата интензивност. Имайте поради, че в случай че го извършите, към този момент няма да получавате вести от съответното приложение, в случай че не го употребявате интензивно.

Изберете опцията “Данни за приложението” (App Info) на приложението, което желаете да ограничите, като задържите пръст върху неговата икона. След това влезте в “Настройки” (Settings). Щом влезете в тази секция, продължете в “Използване на данни” (Data Usage) и по-късно изключете плъзгача за Background Data (Функционални данни).

Изчистете кеша на тежките приложения

Изчистването на кеша на приложенията, които предизвикват действителни проблеми с продуктивността, е безусловно належащо понякога, тъй като системата събира краткотрайните файлове, свързани с тях. Въпреки че тези файлове се съхраняват за да се форсира зареждането и отварянето на въпросните приложения, от време на време се оказва, че те вършат тъкмо противоположното , изключително в случай че сте ги употребявали дълго време.

Можете да бъдете сигурни, че изтриването на кеша няма да изтрие данните или паролите, съхранени в него . За да извършите това, би трябвало да изчистите данните за приложението - нещо, което бихме предложили единствено в краен случай, защото това е еквивалентно на заличаване и инсталиране на ново копие.

Рестартирайте

Звучи неуместно, само че е правилно. Повечето хора рестартират или изключват телефоните си толкоз рядко, че в никакъв случай не схващат, че по този метод мо гат да решат необятен набор от проблеми с продуктивността. Рестартирането постоянно може да помогне за по-бързата работа на вашето устройство, без значение дали разчитате на бюджетен смарт телефон или на някой от топ моделите на водещите компании.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР