Андрей Рубльов, който се намира в серия от 10 последователни

...
Андрей Рубльов, който се намира в серия от 10 последователни
Коментари Харесай

Безпогрешен: Рубльов взе сладък реванш от Тиафо за поражението си на US Open!

Андрей Рубльов, който се намира в серия от 10 поредни победи, откакто завоюва трофеите в Марсилия и Дубай, имаше тежко затруднение във втори кръг на Мастърс шампионата в Индиън Уелс, където срещна Франсис Тиафо. Двамата тенисисти, които залагат на нападателен жанр и търсят бърз процес в разиграванията, имат единствено един дуел между тях, който бе през септември на US Open, когато международният номер 30 победи след петсетова борба. Днешната им среща в Калифорния протече под неспирните мощни удари от форхенд страната, които летяха от всички краища на корта, като за сметка на това началните удари действаха също на положително равнище, обаче съмнения в завършващата фаза на играта при американеца разрешиха на руснака да се поздрави с успеха след 6:3 6:4. Във етапа на осминафиналите международният номер 7 ще търси своя 12-ти следващ триумф, където го чака Хуберт Хуркач в повтаряне на конфликта им от Дубай преди две седмици.

Рубльов започва нерешително, като позволи няколко лековати неточности и съобщи подаването си в актива на своя противник. Руснакът не остана безразличен и мигновено подвигна равнището си, с цел да осъществя рибрейк. Играта на международния номер 7 се движеше във възходяща линия, което се оказа прекомерно висока топка за Тиафо, който не устоя на напрежението и след несъразмерен брой двойни неточности, разреши на противника си да направи пробив. Рубльов резервира хладнокръвие и безпроблемно се оправи със задачата да завоюва дебютния сет.

Втората част имаше равностойно начало, преди носителят на 10 ATP трофеи да се възползва от нови грешки при американеца, което му оказа помощ да оползотвори опцията си за пробив. Рубльов мина през сериозен миг на сервис в идващите минути, отрази два брейкбола и с огромна доза убеденост стигна до 11-та поредна победа.

Rublev en fuego
Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР