Анджелина Джоли се застъпва за равенство в достъпа до здравеопазване

...
Анджелина Джоли се застъпва за равенство в достъпа до здравеопазване
Коментари Харесай

Анджелина Джоли за домашното насилие и разсизма

Анджелина Джоли се застъпва за тъждество в достъпа до опазване на здравето в обява, написана от актрисата и деятел и оповестена в American Journal of Nursing преди броени дни. 48-годишната Джоли хвърля светлина върху расовите разлики в системата на опазването на здравето и обръща особено внимание на новаторска технология, способна да открива синини при хора с по-тъмен цвят на кожата.

Като корав покровител против домашното принуждение, тя споделя своя персонален опит от визитата на правосъдната здравна сестра Катрин Н. Скафид, с цел да стане очевидец на успеваемостта на плътно и елементарно за приложимост устройство, което употребява " различна светлина " за осветление на кожата. В допълнение, майката на шест деца раказва за персоналните срещи на фамилията си, разкривайки случаи, когато нейните " цветнокожи деца са били диагностицирани неправилно " точно заради цвета на кожата им.

Новата " техника е до пет пъти по-ефективна при разкриване на синини от бяла светлина, даже до четири седмици след пострадването ", изяснява Джоли в коментара си. Освен това тя прецизира, че синините са преобладаваща последица от корист. Въпреки това, оживелите цветнокожи постоянно имат пострадвания, които не се виждат с невъоръжено око, което ги кара да останат незабелязани от лекарите и лицата, които могат да реагират, с цел да ги защитят и да им оказват помощ.

Джоли признава, че до момента в който тази нова технология за разкриване на синини от удари е единствено част от по-голямата картина, тя съставлява забележителна крачка към отбраната на оживелите от принуждение. " Нека бъдем ясни: расовите пристрастия при събирането на правосъдни доказателства са единствено един аспект от доста по-големи публични проблеми, които водят до неравнопоставеност в опазването на здравето и расово предубедени здравни резултати ", написа тя, като добавя, че доста фактори способстват за неприемливото, непропорционално влияние на домашното принуждение върху цветнокожите общности в Америка и всички би трябвало да бъдат прегледани.

Джоли приключи публикацията си, като признава, че даже нейното семейство, макар че има достъп до висококачествени медицински грижи, изпитва последствията от несправедливостта на здравната система, в това число предубеденото приоритизиране на бялата кожа в медицината. " От напредъка в технологиите до увеличение на разнообразието и представителството в медицинските проучвания и образование, нуждата от приемане на нови решения от дълго време е назряла ", заключва АнджелинаДжоли.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР