Анджелина Джоли отбеляза Световния ден на бежанците по особено специален

...
Анджелина Джоли отбеляза Световния ден на бежанците по особено специален
Коментари Харесай

Анджелина Джоли с разтърсващи думи по повод Световния ден на бежанците

Анджелина Джоли означи Световния ден на бежанците по изключително специфичен метод.

В своя Инстаграм профил холивудската звезда разгласява няколко фотоси. На тях актрисата е в компанията на новите си другари, които е намерила по целия свят. Това са хора от Египет, Украйна, Афганистан, Мали, Кот д'Ивоар, Конго, Киргистан, Нигерия и Гамбия, които са избягали от война, принуждение и гонене. Сред присъстващите на фрагментите има както деца, по този начин и възрастни, които към този момент живеят по-спокоен живот, въпреки и не в личната си страна.

Джоли е известна с дейната си позиция и благотворителните си акции по ред наболели филантропични въпроси, включително и с активността си, обвързвана със защата на правата на бежанците. Освен че е притежател на Оскар (за кино лентата „ Луди години “), на три Златни глобуса и други награди, от 2001 година е делегат на благосклонност на Агенцията за бежанците на Организация на обединените нации.

„ Благодарна съм, че на фона на тези тежки времена в света, тези смели хора споделиха своето време и историите си с мен “, написа актрисата под фотосите. „ Семейството, приятелите и храната свързват хората и за мен беше чест да се причисля към нови другари, с цел да ядем, споделяме и да се учим “, продължава още Джоли.

Сред благите фрагменти може да се види по какъв начин Анджелина праща въздушна целувка на малко момиченце и дава „ гепи “ на друго. Тя носи дълга черна рокля и червен маникюр, а косата ѝ е хваната с дребна шнола. Срещата с бежанците наподобява се е провела в просторен парк и включва Агенцията за бежанците на Организация на обединените нации, организацията Save the Children Italia и Центъра за бежанци „ Джоел Нафума “.

Миналата седмица Джоли приказва за това по какъв начин децата от Украйна ще пострадат най-сериозно от войната, която се води към този момент над 100 дни в страната.

„ В международен мащаб децата съставляват 30% от популацията, само че съставляват 41% от всички принудително разселени хора “, осведоми Анджелина своите 13,2 милиона почитатели в Instagram. Тя означи, че от 24 февруари насам минимум 277 деца са убити, а 456 са били ранени в Украйна. През март актрисата обърна внимание и на зашеметяващия брой украинци, които са били принудени да изоставен домовете и страната си поради продължаващата война.

Миналата година, след издаването на книгата си „ Знай своите права и ги отстоявай: Пътеводител за младежта “, Джоли написа, че е въодушевена от младежите по света, които са на първа линия в битката за правата на индивида. „ От запазване на околната среда до битката с неравенството и дискриминирането, те се намесват, с цел да правят работата, която възрастните би трябвало, само че до момента не съумяват да я свършат “, написа тя в Инстаграм.

Книгата на Анджелина е написана особено за младите след консултация с млади деятели от целия свят и юриста по правата на индивида Джералдин ван Бюрен. Тя е един от първичните съставители на Конвенцията на Организация на обединените нации за правата на детето от 1989 година която има за цел да даде на децата познания за безвредно оборване на несправедливостта.

„ Толкова доста деца са в заплаха по целия свят и ние просто не вършим задоволително “, споделя Джоли пред Reuters. Тя се надява книгата да подсети на държавните управления за техния ангажимент към световния контракт, укрепителен гражданските, обществените, политическите и икономическите права на децата. „ Това е справочник за отвръщане на удара “, добавя още звездата.

Междувременно преди броени дни стана ясно, че ожесточената правосъдна борба, която Джоли води с някогашния си брачен партньор - артиста Брад Пит, още веднъж избухна с всичка мощ. Тя реагира остро на новото правосъдно произвеждане и на обвиняванията на Брад Пит, че има "лоши планове ". Преди няколко дни юристите на Брад Пит разкриха желанието му да съди Анджелина Джоли за замъка Миравал - винарско имение, което принадлежи на двойката от 2008 година

58-годишният артист упреква някогашната си брачна половинка, че без негово единодушие е продала акциите му на компанията Tenute Del Mondo, благосъстоятелност на производителя на водка Юрий Шефлер. В правосъдните документи той твърди, че майката на децата му съзнателно се е пробвала да му "навреди, като продаде акциите му във винарската компания ". Джоли отговори на тези обвинявания посредством представител. "След събитията, които накараха госпожа Джоли да подаде молба за бракоразвод, и годините, през които тя се грижеше за децата им, госпожа Джоли и децата не можаха да се върнат в парцела и тя взе сложното решение да продаде дяловете си в бизнеса ", сподели той пред списание "People ".



"След като направи многочислени оферти на някогашния си брачен партньор и откакто знаеше, че бизнесът ще бъде завещан от децата им, тя откри бизнес сътрудник с опит в алкохолната промишленост ", добави той.

Говорителят дефинира обвиняванията на Брад Пит като "лъжи " и акцентира, че е "жалко, че откакто тя напусна бизнеса вярно и законно, господин Пит я забърка в голям брой правосъдни каузи ". Правната борба надалеч не е завършила.



Източник: woman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР