Анатолий Чубайс е най-високопоставената фигура, която бяга от режима Високопоставена

...
Анатолий Чубайс е най-високопоставената фигура, която бяга от режима Високопоставена
Коментари Харесай

Съветник на Путин напусна поста си и избяга в Турция

Анатолий Чубайс е най-високопоставената фигура, която бяга от режима
Високопоставена фигура от кръга на Путин напусна поста си и даже избяга от Русия. Анатолий Чубайс – отговарящ за връзките на президента с интернационалните организации е подал оставката си и сега е в Турция със брачната половинка си, заяви Би Би Си.

Чубайс е получил задачата да координира задачите на Русия за стабилно развиване в интернационален проект.

След началото на войната той разгласява фотография на погубен опозиционер, което беше сметнато за сериозен жест. Русия потисна рецензиите към нашествието, която стартира на 24 февруари, изисквайки от държавните медии да я разказват като „ специфична военна интервенция ”.

Чубайс е най-известен със своята спорна роля в подпомагането на промените в съветската стопанска система през 90-те години след рухването на Съветския съюз. Той е оглавявал кабинета на президента Борис Елцин като през 2020 година беше назначен на високия пост от Путин, като преди този момент е управлявал държавната компания „ Роснано ”. Много руснаци упрекват Чубайс, че Русия е разрешила на дребна група олигарси да забогатеят по време на приватизацията през 90-те години на XX век, когато милиони руснаци живееха в беднотия и посред стопански колапс и рецесия.

През последните години той продължаваше да зове за стопански промени и бе измежду най-високопоставените либерали в държавното управление на Русия.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР