Анализаторите от Института за изследване на войната (ISW) отбелязаха, че

...
Анализаторите от Института за изследване на войната (ISW) отбелязаха, че
Коментари Харесай

ISW анализира последиците от украинската атака срещу руския военен кораб в Керч

Анализаторите от Института за проучване на войната (ISW) означиха, че украинската офанзива против съветския боен транспортен съд Асколд в град Керч в окупирания от Русия Крим е предизвикал „ обилни вреди “ на кораба и го е извадил от строя „ за обозримо бъдеще “.

Източник: ISW

Подробности: < /strong> Анализатори показаха, че украинската офанзива против съветската корабостроителница в Керч на 4 ноември е предизвикала обилни вреди на военния транспортен съд на съветския Черноморски флот.

Те прибавиха, че както съветски, по този начин и украински източници са освободени фотоси на 7 ноември, показващи огромни вреди на военния транспортен съд " Асколд " от клас " Каракурт ", което евентуално ще го направи неспособен за употреба в обозримо бъдеще.

ISW заяви, че украинските сили са провеждали акция за спиране на съветската военна инфраструктура в окупираните Крим, най-вече уреди, принадлежащи на съветския Черноморски флот, от юни 2023 година, с цел да се понижи способността на руснаците да употребяват Крим като плацдарм и гръб за съветските интервенции в южната част на Украйна.

Предистория: Разузнаването на защитата на Обединеното кралство счита, че украински удар по съветски боен транспортен съд в Керч може да принуди Русия да реалокира флота си още повече.

По-рано:

На 4 ноември избухнаха детонации в окупирания от Русия Крим, до момента в който течеше въздушно нахлуване. Микола Олешчук, пълководец на Военновъздушни сили на Украйна, по-късно сподели, че украинските водачи са нанесли въздушни удари по инфраструктурата на корабостроителницата Залив в град Керч. По това време нямаше сигурност дали военният транспортен съд е бил погубен.

Вечерта на 4 ноември съветското министерство на защитата призна, че боен транспортен съд на съветския Черноморски флот, дебаркирал в корабостроителницата в Керч, е бил е " развален ".

Сутринта на 5 ноември Олешчук удостовери, че украинските сили са потопили един от най-модерните кораби на съветския Черноморски флот, притежател на крилати ракети " Калибър ".

Сателитни изображения от 5 ноември разкриха мястото на повредата в завода и боен транспортен съд, който също наподобява развален.

Снимка на разваления ракетоносач Асколд също се появи онлайн.

НАГОРЕ или станете !

Вижте коментарите
Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР