Анализаторите от Counterpoint Research са провели изследване на пазара на

...
Анализаторите от Counterpoint Research са провели изследване на пазара на
Коментари Харесай

Пазарът на възстановени смартфони расте по-бързо от този на нови



Анализаторите от Counterpoint Research са провели проучване на пазара на възобновени смарт телефони през 2017 година Неговият размер е достигнал 140 млн. бр. – с 23% повече по отношение на 2016 година За съпоставяне съгласно IDC за предходната година доставките на телефони са намалели с 0,5%. Други анализатори пък регистрират най-малък растеж.

Според Conuterpoint Research възобновените устройства оказват съществено въздействие на пазара. През предходната година точно такива са били 10% от доставените смарт телефони. Очакванията са растежът в сегмента да е налице и през актуалната година.

Прочетете още: За пръв път: Спад на пазара на смарт телефони

Наистина, доста консуматори се сблъскват с алтернативата дали да се снабдят с нов уред от междинна ръка или да си купят влиятелен възобновен модел на Apple или Samsung. Често изборът пада точно върху втория вид. През последните години самите производители спомагат на клиентите в тази тенденция. Apple да вземем за пример напълно публично продава такива устройства.

От Counterpoint Research означават, че при възобновените смарт телефони превъзходството на Apple и Samsung е още по-очевидна, в сравнение с при новите устройства. 80% от приходите са от модели точно на тези компании, като Apple сграбчва короната с огромна преднина.

В някои случаи даже маржът от възобновен смарт телефон може да надвишава този от продажбата на нов уред.

Терминът “възстановен смартфон” се използва за устройства чиито корпус е сменен с нов компанията производител (или оторизирана фирма), вътрешната електроника е тествана за редовност. В комплект към тях се доставят нови слушалки и адаптор и те съпровождат с гаранция.

Възстановените остарели апарати са върнати такива съгласно гаранционни контракти или са сменени в границите на стратегии, при които потребителят доплаща избрана сума за нов смарт телефон.
Източник: pcworld.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР