Анализаторите на едно от подразделенията на влизащата в голямата четворка

...
Анализаторите на едно от подразделенията на влизащата в голямата четворка
Коментари Харесай

Bloomberg: експерти на Wells Fargo обявиха началото на краха на икономиката на САЩ

Анализаторите на едно от подразделенията на влизащата в " огромната четворка " банки на Съединени американски щати - американската капиталова група Wells Fargo считат, че стопанската система на Съединени американски щати към този момент е почнала своя спад, заяви Агенция Bloomberg. Така компанията стана първата, която разгласи в Съединени американски щати за настъпването на криза.

Анализаторите считат, че забавянето на икономическия напредък в Съединени американски щати е почнало през втората половина на 2022 година на фона на по-бързо от предстоящото стремглаво повишаване на инфлацията. Влияние оказват и влошените настроения на потребителите, както и промените на разноските на бизнеса.

Данните на Федералната аварийна банка на Атланта демонстрират, че Брутният вътрешен продукт на Съединени американски щати е понижен с към 1,6% през първото тримесечие на тази година. Официалният доклад на държавното управление на страната ще бъде оповестен до края на юли.

Старши стратегът по международните пазарии на Wells Fargo Investment Самир Самана разясни, че има техническа част на рецесията, както и доста утежняване на потреблението и заетостта. Според него, през първите шест...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР