Анализаторът и политолог Алекс Алексиев е починал. Тъжната вест съобщи

...
Анализаторът и политолог Алекс Алексиев е починал. Тъжната вест съобщи
Коментари Харесай

Почина политологът Алекс Алексиев


Анализаторът и политолог Алекс Алексиев е умрял. Тъжната новина заяви във фейсбук профила си преди няколко минути Илиян Василев, който изрича съболезнования на фамилията му. Алексиев, наследник на бележития български публицист и карикатурист Райко Алексиев и внук на Никола Алексиев, дълготраен деятел на Вътрешна македонска революционна организация от Солун, е умрял тази нощ.

"Много се гордееше с изложбата на татко си Райко Алексиев - като изпълнен синовен дълг за момче, което в никакъв случай не е имал. Не зная дали хората схванаха какъв извънреден човек беше Алекс - и като разсъдък, като морал, като възрожденски дух и к извънреден експерт. Аз имах тази голяма привилегия, за което съм признателен на ориста ", написа Василев.

Алексиев се кандидатира през 2014 година за самостоятелен народен представител, само че не влезе в Народното събрание.

Синът на Райко Алексиев у нас бе извeстен като публичен и политически анализатор, коментатор, създател на книги. В последните години негови текстове и изявленията изл разнообразни български медии, бе ръководител на Центъра за балкански и черноморски проучвания. Той бе корав бранител на добива на шистов газ, дълги години е работил в корпорация RAND. Неговите разбори за националн сигурност на Съединени американски щати се употребяват от Пентагона и Централно разузнавателно управление на САЩ. Научен помощник е в института „ Хъдсън ".

Алекс е емигрирал в Съединени американски щати през 1965 година - 21 година след убийството на татко му от комунистическата власт.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР