Анализът на взетите на 10 ноември две проби от повърхностни

...
Анализът на взетите на 10 ноември две проби от повърхностни
Коментари Харесай

Няма констатирано замърсяване на Белославското езеро

Анализът на взетите на 10 ноември две проби от повърхностни води от акваторията пред кв. Повеляново и от региона пред устието на река Провадийска не демонстрират замърсяване на Белославското езеро. Във водата не са открити мед, кадмий, цинк, към, живак, бензен, ксилен, нафтален и нефтопродукти. Останалите измерени индикатори дават отговор на нормите за положително положение на водите и на присъщото заустване на отпадъчни води от предприятията в региона. Резултати за част от полициклените ароматни въглеводороди се чакат от Регионалната лаборатория в Плевен.

Резултатите от изпитването са съпоставени с нормите за положението на вътрешните повърхностни води, според наредбата за характеризиране на повърхностните води и наредбата за стандарти за качество на околната среда за предпочитани субстанции и някой други замърсители.

Пробите бяха изследвани от Регионалната лаборатория във Варна към Изпълнителната организация по околна среда. Басейнова дирекция „ Черноморски регион “ и Морска администрация-Варна направиха оглед с катер по сигнал за леке с млечно-син цвят в Белославското езеро, което по време на инспекцията не бе установено.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР