Анализът на около сто известни картини с мълнии показа, че

...
Анализът на около сто известни картини с мълнии показа, че
Коментари Харесай

Художниците имат проблем с мълниите

Анализът на към 100 известни картини с мълнии сподели, че множеството от изображенията са пресъздадени погрешно. Това откриха учени от университета в Будапеща, заяви Live Science.
След сравнение на изображенията с фотографиите учените изясниха, че художниците са склонни да рисуват мълниите с по-малък брой разклонения. Изследователите декларират, че най-вероятната причина е въздействието на античната традиция, съгласно която мълнията се изобразява под формата на зигзаг, съобщи БГНЕС.
" Художниците би трябвало да учат доста фотографии на действителни мълнии и да запомнят най-важните морфологични характерности: типичния брой разклонения и дървовидната конструкция ", споделя Габор Хорват от университета " Лоранд " (Eötvös Loránd University), представен от РИА-Новости.
Тук не става въпрос за субективността на художниците, които могат да бъдат спокойни за правото си да изобразяват предмети, хора и феномени по този начин, както ги виждат. В този случай се търси наклонността, а погледът към изобразителния развой в тази ситуация е по-скоро статистически. За точното обрисуване на мълниите може да се употребяват други начини.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР