Амстердам ще е новото седалище на Европейската агенция по лекарствата,

...
Амстердам ще е новото седалище на Европейската агенция по лекарствата,
Коментари Харесай

Европейската агенция по лекарствата се мести в Амстердам

Амстердам ще е новото седалище на Европейската организация по медикаментите, която би трябвало пъкъл се реалокира от Англия поради излизането й от Евросъюза. Това реши Съветът на Европейския съюз при гласоподаване в три кръга.

Напълно предстоящо България, която също бе кандидат да стане хазаин на европейската институция, отпадна от конкуренцията. Кандидатурата на София бе най-зле оценена http://www.mediapool.bg/sofiya-s-nai-loshi-otsenki-za-sedalishte-na-ema-news270052.htmlот самите чиновници на организацията като място за местенето им. Най-предпочитан от 19-те препоръчани градове беше точно Амстердам, следван от Барселона и Милано.

България и множеството от претендентите отпаднаха още в първия тур на гласуването. До финалния трети тур на вота при закрити порти в Съвета на Европейски Съюз в Брюксел стигнаха Амстердам и Милано, откакто във втория отпадна Копенхаген. Накрая холандската столица в последна сметка победи.

Според източници от съвещанието крайният резултат в третия кръг е приключил с реми и най-после печелившият е бил избран с чоп, съобщи Българска телеграфна агенция.

В понеделник се чака да се избере и новото седалище за Единния банков орган. Осем града са претендентите за негови домакини. Сред тях са Франкфурт, където се намира Европейската централна банка, Париж, Люксембург и Прага, както и Дъблин, Брюксел, Варшава и Виена, които аплайват и в конкуренцията за лекарствената организация.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР