Амстердам, Холандия. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. На

...
Амстердам, Холандия. Екип на mobile.bg от мястото на събитието. На
Коментари Харесай

Какво ново в новата Kuga на Ford

Амстердам, Холандия. Екип на mobile.bg от мястото на събитието.

На особено мероприятие, което се организира в Холандия, Ford сподели за първи път новата Kuga. Екипът ни беше на мястото на събитието и в този момент ще ви разкажем какви са главните новости в новия стилен кросоувър на марката.

Третото потомство на Ford Kuga, както обявиха представителите на Ford по време на презентацията, е направено освен от маркетолози и инженери, само че и от клиентите на марката. С други думи, новата Kuga е отражение на европейския усет.



Външността е забавна, само че съгласно мнозина може да се дефинира и като противоречива. Това обаче не е най-главното. Третата Kuga е направена на безусловно нова платформа, като в моделната гама на автомобила се появяват така наречен "зелени версии ".

Kuga е създадена върху световната платформа на Ford, която е обозначена с показател C2 и която лежи в основата на последния Focus. Благодарение на това кросоувърът е олекнал с 90 кг и с 10 % е повишена якостта на структурата.



Автомобилът разполага с по-голямо вътрешно пространство, макар че външните размери не са се трансформирали фрапантно. Дължината е повишена с 89 мм (4 524 мм), а междуосието - с 20 мм. Kuga e и малко по-широка и по-ниска от предшественика си.

Просторът в салона е осезателен и това с цялостна мощ важи и за втория ред седалки. Те са с опция за контролиране в предно-задна посока, като по този метод мястото за краката на пасажерите откъм гърба може да стане доста огромно. Ако пък се издърпат напред, то товарният отсек нараства с цели 67 литра.



Основният акцент от моторизацията на новата Kuga са разнообразните силови трактове. Версията Kuga EcoBlue Hybrid съставлява така наречен мек хибрид, състоящ се от двулитров дизелов мотор с мощност от 150 к.с. и запалител генератор, захранващ се от 48-волтова електрическа система. Тази кола ще харчи 5/100.

Втората хибридна версия е Kuga Hybrid, която се явява пълностоен plug-in хибрид, разполагащ с 2.5-литров бензинов мотор, работещ по цикъла на Аткинсън, електромотор, блок от йон-литиеви акумулатори и автоматизирана трансмисия. Тази версия може да изминава единствено на ток разстояние от 50 километра, а разходът на гориво може да бъде редуциран под 1.5 литра на 100 километра.



Kuga EcoBlue пък ще се предлага с мотори с размер 1.5 и 2.0 литра, мощността на които е 120 и 150 конски сили, надлежно. Освен EcoBlue елементите ще са налични и познатите ни EcoBoost мотори, които в тази ситуация са с размер 1.5 литра и развиват мощ 120 и 150 коня. Тези елементи са с опция за деактивиране на два от цилиндрите при дребни натоварвания.

Всички елементи могат да работят, както с шестстепенна механична скоростна кутия, по този начин и с напълно новата осемстепенна автоматизирана трансмисия. Максималният въртящ миг ще се предава през тези две трансмисии или единствено на предните колела, или и на четирите.



В салона на новата Kuga усещане прави огромната остъклена повърхност, меки и качествени материали и доста усъвършенствана сглобка. Електронни екрани заменят аналоговите принадлежности на таблото, а във високите равнища на съоръжение е налична неповторима аудиосистема Bang & Olufsen.

От компанията се похвалиха и с осъвременения круиз надзор, който е деен и дружно със системи за следене на лентите и знаците на пътя прави колата самостоятелна от второ равнище. Pre-Collist Assist стопира рисково при появяването пред колата на пешеходци.



Като цяло колата разполага с екстериор интериор, близки до тези на новия Focus, само че в това време има свое лично лице. Революцията е в техническо отношение, където новостите, както ви разказахме, напълно не са малко.


Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР