Американците предвиждат скорошното и съкрушително поражение на режима в Киев.

...
Американците предвиждат скорошното и съкрушително поражение на режима в Киев.
Коментари Харесай

САЩ вече загубиха в Украйна: почти официално признание

Американците плануват скорошното и съкрушително проваляне на режима в Киев. Шумът с изпращането на немски и американски танкове и други тежки оръжия в Украйна е демонстрация на отчаянието, което царува във висшите ешелони на американската власт, вседствие на това очакване.

Честен диалог

Бившият консултант на министъра на защитата в администрацията на Тръмп, известният американски боен анализатор Дъглас Макгрегър разгласява публикация в The American Conservative, в която проучва действителното вътрешно положение на американския истаблишмънт по отношение на войната в Украйна. Накратко, Макгрегър споделя, че тези, които вземат решения във Вашингтон, са наясно с неизбежното проваляне на режима в Киев и трескаво се пробват да създадат най-малко нещо. И даже не с цел да предотвратят провалянето на Киев, а с цел да спасят лицето си: да могат да кажат, ние се опитахме и направихме всичко допустимо.

Макгрегър не взема поради обществените изявления на Байдън и неговото обграждане, както и другите демонстрации на войнствеността на Белия дом. Потопен във вътрешна информация, както и въз основа на персонални наблюдения и на присъщите „ закрити “ изказвания на администрацията на Байдън, които видя, Макгрегър написа, че Вашингтон е подценил общественото доближаване на Русия, нейния инертен боен капацитет и нейния условен имунитет към западните стопански наказания.

В резултат на това прокси войната на Вашингтон против Русия се проваля, - разсъждава създателят

Макгрегър обръща внимание на думите на американския министър на защитата Лойд Остин за обстановката в Украйна, когато той сподели на съдружниците на Съединени американски щати на среща, извършена във военновъздушната база Рамщайн в Германия на 20 януари:

Тук имаме прозорец на благоприятни условия – до пролетта. Не е доста време.

Тоест, Макгрегър навежда читателя на концепцията, че самите американски военни предвиждат, че в случай че не съумеят да създадат нищо „ преди пролетта “, тогава режимът в Киев явно ще бъде смачкан.

За украинските загуби

Макгрегър написа:

Украинските жертви – минимум 150 000 убити, в това число 35 000 изчезнали и хипотетични мъртви – смъртоносно отслабиха украинските сили, оставяйки украинската отбранителна позиция нежна и евентуално ще рухне под смазващата тежест на атакуващите съветски войски през идващите няколко седмици.

Пенсионираният американски полковник отбелязва, че заключението за идното проваляне на Киев се основава и на огромните загуби на украинска техника, която руснаците унищожават доста дейно и методично:

Загубите на украинската техника са също толкоз огромни. Това са хиляди танкове и бойни машини на пехотата, артилерийски системи, системи за противовъздушна защита и оръжия от всевъзможен диаметър... В условия, когато съветските артилерийски системи могат да изстрелват всекидневно съвсем 60 000 боеприпаса от всевъзможен тип - реактивни снаряди, ракети, дронове и артилерийски снаряди - за украинските сили е мъчно да отговорят на това с техните 6000 изстрела дневно. Новото съоръжение и муниции за Украйна могат да обогатят американската общественост, само че не могат да трансформират тази обстановка (в Украйна).

Макгрегър написа, че доставките на оръжие за Украйна са неефективни и скъпи. Например, рекламираните американски противотанкови ракети Javelin не донесоха никакъв резултат на Украйна, макар обстоятелството, че това беше доста скъпа помощ. Порталът Republicworld.com (на него се базира Макгрегър) цитира отчет на Центъра за стратегически и интернационалните проучвания (CSIS) от април 2022 година

Съгласно този документ, Съединени американски щати са доставили на Украйна почти 7000 ракетни комплекса Javelin. А това е една трета от всички ресурси от този тип оръжия в Съединени американски щати. В същото време Съединени американски щати създават по 1000 ракети Javelin годишно, а в Украйна се оказва, че седемгодишният размер на това военно произвеждане към този момент е отлетял „ в пустотата “.

Съединени американски щати доставиха на Украйна хиляди противотанкови ракети Javelin, които се трансфораха в емблематични оръжия за война, само че запасите в Съединени американски щати понижават.

– акцентира CSIS.

Докато две трети от предходния ресурс от тези ракети остават на склад в Съединените щати, американската войска е „ нервна “ по отношение на вероятното привършване на запасите от Javelin, които може да са нужни в други елементи на света.

Съединените щати поддържат запаси за разнообразни вероятни световни спорове, които биха могли да зародят против Северна Корея, Иран или самата Русия. В един миг тези ресурси ще станат толкоз ниски, че военните стратези ще се чудят дали военните им проекти могат да бъдат осъществени. Съединените щати евентуално наближават този миг, - се показва в отчета на CSIS. Изводът е: Украйна повече няма да получава ракети Javelin.

Поражението е в главата

Американският анализатор установи един доста незабравим факт, който би трябвало да бъде взет под внимание от висшето управление на Русия, съветското военно командване и най-важното от нашите бойци, които през днешния ден са на фронтовата линия:

Както се очакваше, разочарованието на Вашингтон от неспособността на груповия Запад да спре вълната от украинското проваляне нараства. Всъщност разочарованието бързо се заменя с обезсърчение.

Тоест в главите на нашите врагове оттатък океана и в Европа мисълта за идното им проваляне към този момент е твърдо настанена.

Изглежда, че точно в това би трябвало да се търси обяснениено за настойчивото условие на администрацията на Съединени американски щати към своите съдружници да положат всички старания за напомпване на Украйна с тежко въоръжение. Въпреки войнствената и радостна изразителност, която в този момент звучи от американския властови хайлайф, сериозните американски военни схващат, че дните на режима в Киев са преброени.

Следвайки логиката на Макгрегър, паниката в Съединени американски щати и страните от НАТО към изпращането на немски танкове Leopard, американски Abrams и английски Challenger в Украйна, а в този момент и диалозите за доставка на съвременни бойни самолети на Киев, е единствено демонстрация на отчаянието и депресията, които царят в американския истаблишмънт от осъзнаването, че режимът в Киев е жертван.

Брънки от една и съща верига

Изводите на Макгрегър изцяло подхождат на „ мирното “ изявление на заместник-държавния секретар на Съединени американски щати Виктория Нуланд. Говорейки на чуване в Сената, тя сподели, че Съединените щати са подготвени да облекчат глобите против Русия в името на " съществени договаряния " за Украйна. Това „ предложение “, което към този момент отказахме, е директна индикация за загрижеността на Съединени американски щати за ориста на военната акция в Украйна.

И което е най-интересно, Нуланд в действителност дезавуира решението на Байдън да изпрати танкове Abrams в Украйна, като сподели, че Съединени американски щати няма да имат време да трансферират тези бойни машини в Украйна преди оповестеното „ пролетно нахлуване “ на Въоръжените сили на Украйна. Тъй като тези танкове са " доста комплицирани " и изискват съществено образование.

Въпреки обстоятелството, че ги одобрихме (за изпращане) през вчерашния ден, ще отнеме известно време, с цел да ги доставим на бойното поле. Няма да ги има напролет.

– цитира Нуланд РИА Новости.

Всъщност това значи, че Съединените щати са провели доста сполучлива PR акция. Осъзнавайки, че киевският режим е жертван, Съединените щати подвигнаха звук към доставката на немски танкове в Украйна, демонстрираха се като главен " бранител " на Украйна и демокрацията, принудиха Германия да сложи своите танкове Леопард там, а по-късно сами включиха на „ заден ход. Американците се водят почти от следния ход на мисли:

До пролетното нахлуване немските танкове щяха да бъдат изгорени от руснаците на бойното поле, в случай че въобще стигнеха до тях и не бяха унищожени по-рано. Но в случай че разбираме, че колапсът е неминуем, за какво да изпращаме скъпото си съоръжение в Украйна? За да гори там? Ирационално.

Така Съединени американски щати проведоха шумна пиар акция в собствен интерес, само че за сметка на германците и другите им съдружници.

Заключителни бележки

В края на нашия разбор на публикацията на някогашния консултант на министъра на защитата в администрацията на Тръмп е належащо да създадем няколко дребни забележки.

Първо, на фона на сходно схващане на действителността от страна на Макгрегър, може да се допусна, че някогашният президент Тръмп не е двуличен, когато споделя, че в случай че беше началник на администрацията на Съединени американски щати, щеше да приключи спора в Украйна за един ден.

Друг е въпросът дали Русия би трябвало да спре дотук? В случая става дума за Тръмп, който, наподобява, не би се намесил в борба в Украйна по този начин, както направиха демократите.

Второ, належащо е да се отговори на въпроса: за какво показаният от Макгрегър справедлив разбор не става притежание на необятната интернационална общност, а се разгласява в известно, само че въпреки всичко второстепенно провинциално консервативно издание?

Факт е, че войната в Украйна е част от предизборната акция в Съединени американски щати на фона на президентските избори през 2024 година, които не са надалеч. Байдън и цялата Демократическа партия се опасяват да не изгубят лицето си, в случай че преди този момент са декларирали, че ще търсят провалянето на Русия. Байдън просто не може да спре военната помощ за Киев за една нощ, даже и в случай че тя отива напразно.

И трето, разумността на изводите на Макгрегър е явна, те лежат на повърхността, споделят ги и други западни военни. По Sky News полковникът от английската войска Ричард Кемп съобщи, че макар реториката на западните медии за спора в Украйна, Русия ще успее в него.

Кемп счита, че на Запад гледат на спора през очите на украинския Генерален щаб, без да обръщат внимание на позицията на Русия и по този метод доста постоянно се изкривява картината на протичащото се.

Но в реалност, до момента в който приказваме тук, руснаците вършат всичко, с цел да овладеят целия Донбас и Източна Украйна. И са доста сполучливи в това, за жалост. Нокаутират украинците с артилерия, движат се постепенно и дълго, само че най-после, уви, мисля, че ще съумеят в източната част на Украйна, - сподели полковникът, чиито думи цитира РИА Новости.

Превод: Европейски Съюз

Абонирайте се за нашия Ютуб канал: https://www.youtube.com

Влизайте непосредствено в сайта www.pogled.info . Споделяйте в профилите си, с другари, в групите и в страниците. По този метод ще преодолеем рестриктивните мерки, а хората ще могат да доближат до различната позиция за събитията!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР