Американците и британците активно се застъпват за конфискация на руски

...
Американците и британците активно се застъпват за конфискация на руски
Коментари Харесай

Заради това ме уволниха: Как от Русия са изнесени 300 млрд. долара и няма да се върнат

Американците и британците интензивно се застъпват за конфискация на съветски активи, замразени в чужбина. Париж и Берлин предизвестяват, че ще има доста неприятни последствия, в случай че това се направи. Колко основателна е тяхната позиция? Нека го обсъдим с финансовия анализатор Владимир Левченко.

Западни правни специалисти заключиха, че конфискацията на замразени средства, принадлежащи на Русия, е в сходство с интернационалното право. Това заяви Bloomberg, цитирайки писмо, изпратено до страните от Г-7.

Авторите на това изказване считат, че би било нелегално да се употребява арест против почтен човек. Русия обаче е напълно друга.

По този метод те предложиха на страните, където се съхраняват замразените средства, да ги трансферират на интернационален механизъм под тяхна пълномощия, тъй че той да подава активите и по-късно да ги трансферира в Киев.

Според източници на изданието, осведомени с казуса, Съединени американски щати и Англия са се застъпили за цялостната конфискация на нашите средства. Отава също е отворена за това предложение. Но Париж и Берлин считат, че това ще сътвори рисков казус за Европа и може да има негативно влияние върху еврото.

Така е? Колко основателна е позицията на Париж и Берлин?

Ще удари ли конфискацията на съветски пари еврото?

Юрий Пронко: – Владимир, желая да схвана какъв брой оправдана е позицията на Париж и Берлин. Може ли това да предизвика систематична рецесия в еврозоната, в случай че решат да конфискуват?

Владимир Левченко: – Според мен те вървят към това през последните две години. И то малко по малко. Следователно тук е изцяло безсмислено да се приказва за годност.

Точно както ние седим на тази кръгла маса, те седят и се вършат, че приказват за някакви закони, за някакво правораздаване и правна среда.

Значи Русия, съгласно вас, е изгубила 300 милиарда $?

- И то от дълго време. Вече минаха две години.

- Казваме го толкоз елементарно. И кой ще носи отговорност за това съгласно вас?

- Е, кой ще отговори, Юрий? Вижте, да започваме...

- Просто са доста пари. Разбирам, че по-голямата част от популацията няма визия за какъв тип парично предложение приказваме.

– И Вие, и аз също нямаме визия.

Това са трилиони, в случай че са в еквивалент в рубли.

– Що се отнася до благосъстоянието на съответен човек или съответно семейство, никой не може да си мисли за това.

- Умът не го побира?

- Да, несъмнено.

- Триста милиарда. Гигантски средства. Които са изнесени от съответни хора.

– И не престават да се изнасят от едни и същи хора през годините.

И всеки елементарно споделя: какво от това? Е, изгубени, изгубени.

- Да, и продължаваме. Мишките се разплакаха и се инжектираха, само че продължиха да ядат кактуса. Но други единствено плачеха. Всъщност тези, които не могат да си показват. И тези, които го изнасят, те си фантазират и вършат същото.

Наскоро избрана група хора в нашата Държавна дума предложи да не се ползват президентски укази за наложителна продажба на облаги в задгранична валута и да не се санкционират за това.

- Да да! Настана писък, че вършат огромни разноски.

– Но самият метод, разбирате ли? Тоест същите тези хора са донесли тези пари там и не престават да ги теглят. И споделят, че това е добре, че по този начин би трябвало да бъде. Затова виждаме усилване на борбата у нас.

А 300 милиарда са валутните запаси на Централната банка?

- Да. Това са замразените средства на Централната банка. Освен това мисля, че най-малко същата сума е замразена, която принадлежи на съветски жители и предприятия.

- Точно. Аз обаче видях сумата от 260 милиарда.

– Швейцария сподели, че има към 200 милиарда $ съветски жители. И още преди да стартират всички събития, те стопираха да връщат парите.

Тоест, в случай че има карта, значи е избран брой клиенти и хиляда, две, три франка. Но в случай че прехвърлите няколкостотин хиляди $, това е някак си „ съмнително “. Което значи, че е на практика невероятно. И това се случи още през 2021 година

Значи е имало вход, само че не и излаз?

- Да. Знаене ли, като при едно положително куче: идваш тук, само че ние няма да те пуснем.

Но хората, които направиха това, седят на столовете си?

- Да, несъмнено.

И съставът на фамилията е същият.

- Абсолютно същият.

- Нещо повече, някои от тях към момента са толкоз хвалени от същите медии, че съгласно мен специфичните служби би трябвало да се замислят: какво толкоз хвалят?

- Отдавна! Но това не е единственият въпрос. Централната банка продължава да стои на позицията си. Те твърдяха, че наложителната продажба на постъпленията в задгранична валута няма да докара до на никое място.

Тогава споделиха, че да, тя изигра ролята си. И тогава те още веднъж споделиха, че тази динамичност на курса на рублата и относителната стабилизация на инфлацията, която виждаме в този момент, се дължи само на обстоятелството, че те покачиха лихвения %.

А това, че съвсем изведнъж сътвориха девалвационно-инфлационен скок, с цел да се борят след това - те май нямат нищо общо с това. И не престават да подтикват изтеглянето на капитали от страната.

Защо никой в Русия не повдига тези въпроси?

- Защо? Залагаме с вас да вземем за пример. Между другото, за това ме уволниха от РБК.

- Взеха половин трилион. Това е най-малко половин трилион.

– Не, има още, има по-голям брой.

- Повече?

- Да, несъмнено. Защото взеха пари, иззети от ЦБ, златни и валутни запаси. А парите в Швейцария за " физици " са единствено в Швейцария. А има и Съединени американски щати и други

Има и яхти, парцели и така нататък

- Със сигурност. Представете си какъв брой са изтеглени за тези 30-ина години. Това са колосални цифри! И тези пари не престават да бягат. И освен в по този начин наречените „ другарски “ юрисдикции.

Спомняйки си за Владимир Семьонович Висоцки: „ И те споделиха, Сам е другар, Сам е нашият гвинейски другар. “ Всички тези „ другари “ са, както се споделя, за момента.

- Тогава кой сподели, че посредством голям брой " уплътнения " не можете да доведете до вражески?

- Това е първото нещо.

Това в действителност е класика.

– Да, помним, че Русия има два съдружника: армията и флота. И ние виждаме всичко това съвършено. Всичко се прави доста умело от „ западните сътрудници “, както ги назовава президентът. Не всичко беше откраднато от всички, нали?

Някои даже са освободени от наказания. Тук е някогашният общоприет шеф на Yandex Group of Companies на Аркадий Волож.

- Е, за какво? За да покажем: вижте, човек е за нас, против Русия, дано го покажем на другите. И в действителност това ще бъде казус.

- Да. С господин Волож, несъмнено, обстановката е доста неповторима. Познаваме го персонално. И той мълча в действителност дълго време. Има разнообразни тълкувания. Казват, че се опитал да се контракти за делба и така нататък Сега няма да давам оценка кой кого е измамил там. Освен това обстановката се развива. Но за мен беше изненада.

Той споделя: „ Аз съм жител на Израел... ” Е, няма спор, жителят на Израел си е жител на Израел. " Родом от Казахстан. " И все едно Русия не съществува. Как е това?

Тоест през днешния ден Forbes... Между другото, американският Forbes, а не съветската версия, оцени съветските ИТ компании, а Yandex зае първото място. Разбирам, че са сбъркали. Трябваше да дадат тази номинация на казахстанския предприемач и да кажат: това е той. Някак си е неспокойно.

– Това са общоприети операции. Веднъж бях включен в „ Навални* Life “ и им демонстрирах какъв брой подправени са новините в Bloomberg, Financial Times и така нататък На което юристът на Фондация „ Антикорупция ”** Любов Собол*** ми сподели: „ Какво приказваш, западните медии не могат да лъжат ”. Казвам: „ Ами тези обстоятелства? “ - " Не, те не могат да лъжат, това са западни медии! " Тоест те „ не могат “.

Те могат единствено да измислят нещата. “ И никой не им е забранявал да ги измислят.

– Да, подобен специфичен термин е фиктивен, с цел да не се назовават лъжите неистини, а да се назовават „ постистина “. Но лъжите са неистини на всички места, без значение по какъв начин ги прикривате.

- Съгласен. А изречения като „ може би “ демонстрират, че няма източник на информация. Че това е пресилено и измислено. Но би трябвало да се сложи в някаква смилаема форма. Ще кажа, че изсипванията на информация тук не са по-различни.

Тази седмица следих просто приказност, защото най-малко две осведомителни изхвърляния с толкоз гръмки имена се пробваха да разпространят информация, че съветски жители и компании имат огромни проблеми с транзакциите в Емирствата и Китай.

Стигна се до такава степен, че Китайската централна банка посредством ТАСС популяризира информация, че в действителност проблеми няма. по какъв начин е това Това значи, че тук и там няма лъжци, само че по някаква причина има доста изобретатели.

Реалното ниво на приходите на популацията

Владимир, ето още една значима тематика, която визира приходите на жителите на страната. Реалният наличен приход на съветските семейства през 2023 година не е достигнал равнището от 2013 година Това съобщи учен Сергей Глазиев в нашето предаване.

Въпросът е, че Централната банка споделя: би трябвало да охладим стопанската система, стопанската система е прегрята. И една от главните аргументи е минимално ниска безработица при оптимален растеж на приходи, заплати и така нататък И Глазиев споделя: слушайте, бойте се от Бога! Дори още не сме стигнали до 2013 година Какво казвате?

– Тук съгласно мен не могат да се вземат поради единствено действителните заплати. Защото, когато заплатата на човек се усили, даже номинално, по отношение на неговите разноски, тогава всяка обществена група отново ще има своя лична инфлация.

И инфлацията в Росстат на практика няма нищо общо с тази група. Е, като се изключи хората с най-ниски приходи, които считат.

Човек не може да усили заплатата си, без да направи нещо за това. Защото тогава той ще стартира да изисква още повече. Това е подобен синдром на „ безпаричен родственик “. Хората би трябвало да създадат най-малко нещо.

Тоест би трябвало да има най-малко някакво нарастване на продуктивността, устрема, тласъка. Ако се върнем в интервала 2005-2008 година, имаше отвесно повишаване на заплатите, само че нямаше растеж на продуктивността. Как свърши? Всичко рухна. И хората останаха без нищо. И още веднъж всички започнаха да работят за доста по-малко пари.

За да се предотвратят такива съмнения, заплатите не могат да се усилват толкоз доста. Видяхме, че през миналата година имаше неведнъж нарастване на заплатите на всеобщо равнище.

И тези хора по-късно споделят: слушай, за какво ми подвигна 50%? Искам още повече! Няма ли да я вдигнеш? Спирам да работя! Отиди откри някой различен. И ние виждаме това от самото начало.

Ясно е, че на първия стадий тези разноски могат да бъдат трансферирани към крайния консуматор. Втората стъпка към този момент не е приключена. А третият към този момент не съществува. Защото крайният консуматор ще каже: чакайте, момчета! Ето вие ги отгледахте, само че аз нямам такова нарастване на приходите.

Къде е изходът от обстановката и какъв?

– Това е на първо място въпрос на централизирано обмисляне. Защото, от една страна, ние, несъмнено, виждаме някаква конкуренция. От друга страна, това също е въпрос на кой шеф.

Как върви бизнесът? Да кажем, че би трябвало да запушим дребна дупка тъкмо в този момент. Те не считат, че в случай че той го затвори просто като усили заплатите в тази област, след 3-4 месеца ще има верижна реакция. И освен за него, само че и за цялата стопанска система. И ще бъде раздрана не в този момент, а по-късно, само че изцяло. Това е казуса.

Ето за какво е належащо да се възнамерява и подтиква растежа на продуктивността на държавно равнище. Това е основният фактор. Да, несъмнено, нашите заплати са много ниски. Съгласен съм със Сергей Глазиев в това отношение. Но човек въпреки всичко би трябвало да направи нещо по-добро и да усили продуктивността си.

- Дали е по този начин? Идва на работа и му се натоварват функционални отговорности – и извършва ли ги? Или какво може да направи по-добре?

– Ако прави едно и също от самото начало и заплатата му се усилва неведнъж, тогава той стартира да работи по-зле. И веригата се къса.

Но той може да отвърна: вижте инфлацията! Вижте какво се случва „ посредством ” на паричната политика на Централната банка.

– Не, инфлацията не се дължи на паричната политика. Паричната политика на Централната банка е разследване от други дейности на Централната банка, Министерството на финансите и така нататък Пак най-големите ни експортьори. Защото обезценяването на рублата е скрит план! Както и повишаването на горивата.

Това е класическа инфлация, като тази, с която се сблъскахме през 90-те години. Тоест на всеобщо равнище имаше нарастване на заплатите в пъти по-високо от инфлацията.

Значи работодателите са отговорни за инфлацията?

– До известна степен да. Не може да се каже, че някой е отговорен.

- Разбирам. Затова го споделих в множествено число.

– Това е многофакторна история, която би трябвало да се преглежда на държавно равнище. И всички тези тесни места би трябвало да бъдат отстранени.

- Как? Забрана на нарастването на заплатите? Ще получим обществена гражданска война.

– Не, ще получим обществена гражданска война, в случай че не създадем това. Защото ще надуем един галактически балон в стопанската система, който ще се спука, ще гръмне и ще погребе цялата страна. Е, желаеме ли да повторим японците, изгубени тридесет години в най-лошия сюжет? аз не желая

Изисква ясно обмисляне

Японският борсов показател Nikkei 225 доближи исторически високо равнище, счупвайки върха от 1989 година На 22 февруари той затвори на 39 098,69 пункта (+2,19%). Тоест на максимума. Какво е това? Минаха повече от 30 години.

– 34 години, по-точно. В номинални йени, единствено минута. Като се има поради инфлацията и така нататък И даже със западащата японска стопанска система. Затова борсовите показатели тук не са напълно показателни.

Току що си спомнихме за Япония. И това се случи през днешния ден.

— И аз означих това. Но с цел да покажат символичните 3% от действителния напредък на Брутният вътрешен продукт, надуха подобен колосален инфлационно-девалвационен балон.

И в случай че продължим да го духаме, каква е цената на тези 3% от Брутният вътрешен продукт? Трансцендентно! Ясно е, че има и политически фактор. Тоест, да покажем: вижте, не ни интересуват глобите!

- Не без това.

– Ние знаем до какво води построяването на потьомкинските села. Освен това фасадата бързо се срутва и какво остава? А зад фасадата остават хора, които стартират да желаят от ден на ден и да вършат все по-малко.

Какво би трябвало да се направи?

– Имаме потребност от обособена конструкция в държавното управление, която да се занимава с ясно обмисляне и мониторинг. Така че да издава наложителни рекомендации на равнище редовно значим бизнес.

В световните монополи няма да увеличим толкоз доста заплатите, само че по едно и също време с това ще въведем системи за повишение на продуктивността. И ще бъде доста мъчно да се направи същото на други места. Както и надлежно определяне на в допълнение данъчно облагане.

Следователно, в случай че има добра икономическа динамичност в номинално изражение във връзка с приходите и облагите на бизнеса, само че това не се демонстрира действително, тогава въведете спомагателен налог. Трябва да има изцяло ясна система. Освен това би трябвало да се справите с финансовите потоци.

Много хора тук обичат да споделят: леле, каква неприятна Централна банка!.. Това е тъкмо във връзка с паричната политика. Но аз изрично не съм склонен с това. Да, тя е неприятна с това, че подтиква приключването на капитали от страната ни и че е в сговор с огромните експортьори, с финансовия капитал, който уреди девалвацията.

Е, самите банки не могат да провеждат такава оргия без знанието на Централната банка, без поддръжка. Да си спомним Андрей Костин, началник на ВТБ. Веднъж той сподели, че Централната банка би трябвало да управлява нерезидентната рубла. На което те споделиха: какво приказваш! Не, не!

Как се разграничава изтеглянето на капитал в задгранични рубли от изтеглянето на капитал във всяка друга валута? Нищичко. Извършва се същото превръщане. Едва по-късно излиза на валутния пазар и се получава приключване на капитали.

Затова тези, които се застъпват за изкуствено ниска рента у нас, желаят и преференциален заем. Тоест действителната ставка е да речем 16%, а вие ни я давате на 5%. Но ние ще живеем добре с тези 11%. И какво развиване тогава, в случай че на заем?

Съжалявам, че времето ни за лъчение завърши. И в обозримо бъдеще безусловно ще поканя Владимир Левченко с неговата позиция за растежа на заплатите и за политиката на Централната банка, за оргията, наречена „ следващата обезценка “, или „ изключителната обезценка “, или „ премислената обезценка “, която стана повода, че в нашите портфейли има по-малко пари и по-малко покупателна дарба. Особено ми хареса тази теза, че ни дават омекотен заем от 5%, или още по-добре от 2%! Може би с 3%, а с останалите, както казахте, ще живеем 11%?

– Е, както в остарелия анекдот: тези два %. Но тук не са два, тук желаят доста повече.

Определено няма да имаме проблеми да поканим конкурент на Владимир Левченко. Защото познавам доста хора, които имат друга позиция. Те считат, че е належащо да се подтиква растежа на заплатите и действителния наличен приход, да се обезпечи преференциално кредитиране, да се понижат лихвите и така нататък... Ще излъчим това предаване, с цел да разберем: къде е родната истина? Благодаря доста!

Източник: Царьград

Поглед Видео:ПоследниНай-гледаниАлтернативен Поглед19630Проф. Нако Стефанов: Руско-турската освободителна война у нас изигра ролята на земеделска революцияАлтернативен Поглед27759Проф. Нако Стефанов: Наши и непознати сили желаят да трансфорат България в бойно полеАлтернативен Поглед90032Полк. Николай Марков: Аз мисля, че България е избрана да се трансформира в гетоАлтернативен Поглед131911Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед13927Иван Таков: На Позитано-20 желаят да потопят положителните резултати от изборите в блатотоАлтернативен Поглед377026Явор Дачков за тайните театрални сюжети на Пеевски и Сглобката против РадевАлтернативен Поглед131911Полк. Николай Марков: Изпращането на наши военни в Украйна ще провокира революция в БългарияАлтернативен Поглед116495Явор Дачков: Интервюто на Тъкър Карлсон с Путин няма по какъв начин да не е контрактувано сред Русия и Съединени американски щати за разпределяне на напрежениетоКоментарен Поглед101271Д-р Румен Петков: Истината е шокираща! Съединени американски щати се опасяват от Тагарев, ето за какво....Алтернативен Поглед94470Проф. Николай Витанов: Аз не виждам заплаха от пряк конфликт сред НАТО и РусияАвторски:ПоследниНай-четени Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР