Американското списание Road and Track публикува неизвестни до сега скици

...
Американското списание Road and Track публикува неизвестни до сега скици
Коментари Харесай

Как севернокореец създаде най-култовата спортна кола на САЩ

Американското списание Road and Track разгласява незнайни до в този момент скици на спортната кола Shelby Mustang GT500. Те са били защитавани от фамилията на Джон Чун - дизайнер, основал външността на тази "напомпана " версия на Ford Mustang. Неговата история през 2012 година разгласява дребния вестник Star Tribune от Минесота. Журналистът Джеф Стриклер е имал щастието да поговори с дизайнера преди неговата кончина.

Джон Чун не е станал звезда, като звездните дизайнери на 60-те - да кажем Том Чард, Лари Шинод, Клаус Люте, Пол Брак или Бруно Сако. Но основаните от него коли са придобили паметен статут и високо се ценят от колекционерите. Например, предходната зима Shelby Mustang GT500 Super Snake 1967 бе продаден на търг за 2.2 милиона $.

Чун би си и останал незнаен за необятната аудитория, в случай че не бе това изявление. Журналистът на Star Tribune е разговарял с пенсионираниядизайнер в фамилния ресторант Chun Mee, който Джон разкрил дружно с жена си Елън в дребното градче Делано западно от Минеаполис.

За да научите цялата удивителна история на дизайнера Джон Чун, четете auto.blitz.bg.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР