Американското списание Forbes публикува за 32-ри път годишния си рейтинг

...
Американското списание Forbes публикува за 32-ри път годишния си рейтинг
Коментари Харесай

Топ-3 на милиардерите

Американското списание Forbes разгласява за 32-ри път годишния си рейтинг на милиардерите в света. Общото положение на 20-те най-богати хора за 2017-а е 1.2 трлн. $. Те имат 13% от съвкупното благосъстояние на всичките 2208 милиардери. "Минималната вноска " за участие в клуба на Топ-20 е 39 милиарда $, което е с 28% повече спрямо предходната година. Сред членовете му има и две дами - Алис Уолтън (58.5 милиарда долара) и Франсоаз Бетанкур-Майерс (42.2 милиарда долара).

Рейтингът се оглавява от притежателя на Amazon Джеф Безос със положение от 112 милиарда $. Успехът му се дължи на растежа на цените на акциите на неговата компания, които през 2017-а нарастнаха с съвсем 60 на 100. Напоследък огромната пристрастеност на милиардера са галактическите пътешествия. Фирмата му Blue Origin създава ракети за неведнъж потребление, които по думите на Безос ще транспортират пасажери. С Космоса е обвързвано и неговото извънредно занимание. Заедно с екип от "подводни археолози " той изважда от морското дъно елементи от галактическите кораби на NASA.

На второ място е създателят на Microsoft Бил Гейтс, чието положение е повишено с 4 милиарда до 90 милиарда $. Преди 40 години Гейтс дружно с Алън Пол сътвори на-големия производител на програмно поръчителство в света. Сега има съвсем 3% от корпорацията Microsoft, което е едвам 13 на 100 от благосъстоянието му. Един от целите на милиардера е Благотворителният фонд на Бил и Белинда Гейтс, чиято съществена цел е възстановяване на системата на опазване на здравето и превъзмогването на глада в най-бедните страни.

Лидерската тройка се попълня от най-прочутия вложител в света Уорън Бъфет, който е забогатял с 8.4 милиарда $, а общото му положение се прави оценка на 84 милиарда $. Двамата с Гейтс обичат да играят дружно бридж и са създатели на филантропската компания The Giving Pledge. Присъединилите се към нея милиардери дават обещание да дарят минимум 50 на 100 от благосъстоянието си. Самият Бъфет, който към този момент е пожертвал 28.5 милиарда $, има намерение да даде 99% от парите си.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР