Американското правителство възнамерява да отпусне милиарди долари, за да стимулира

...
Американското правителство възнамерява да отпусне милиарди долари, за да стимулира
Коментари Харесай

САЩ ще инвестират милиарди долари в производството на чипове

Американското държавно управление има намерение да отпусне милиарди долари, с цел да подтиква производството на чипове в страната, съобщи Българска телеграфна агенция.

Президентът Джо Байдън разгласи в сряда, че държавното управление му има намерение да даде на американския софтуерен колос " Интел " (Intel) директно финансиране в размер до 8,5 милиарда $, както и 11 милиарда $ под формата на заеми, които ще бъдат вложени в фабрики за компютърни чипове в четири американски щата.  

Целта на финансовата инжекция е да се подкрепи увеличението на каузи на Съединени американски щати в международното произвеждане на най-съвременни чипове до 20% до края на десетилетието.

Байдън оповести желанията си по време на посещаване в индустриалната база на " Интел " в град Чандлър, щата Аризона. Той се обърна към изпълнителния шеф на компанията Пат Гелсинджър с думите: " Ти връщаш бъдещето на Америка, дребосъче! ".

Понастоящем най-съвременните чипове за смарт телефони да вземем за пример се създават главно в Тайван от производителя Ти Ес Ем Си (TSMC), отбелязва ДПА. Западът обаче се притеснява, че политическото напрежение с Китай може да прекъсне доставките на полупроводници, което ще би имало опустошителни последствия за стопанската система.  
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР