Американското правителство ще поиска Конгресът да ореже финансирането на чистите

...
Американското правителство ще поиска Конгресът да ореже финансирането на чистите
Коментари Харесай

Белият дом иска силно да ореже финансирането на чистите енергии

Американското държавно управление ще изиска Конгресът да ореже финансирането на чистите сили със 72% в бюджета за 2018 година, оповестява в. " Вашингтон пост ", представен от Франс прес.

Изданието показва, че се е сдобило с документи, очертаващи контурите на идните договаряния за идващия бюджет, който ще бъде показан през февруари.

Конгресът ще има последната дума за финансирането на администрациите, само че даже конгресмените да отхвърлят настояването на Белия дом, неговите планове остават напълно ясни: поисканото орязване е още по-голямо от препоръчаното от администрацията на Доналд Тръмп за сегашната финансова година, което не можа да бъде признато поради продължителната бюджетна невъзможност, отбелязва всекидневникът.

По-конкретно, службите на министерството на енергетиката, отговарящи за енергийната успеваемост и възобновимите сили в този момент разполагат с 2,04 милиарда $. Ако бъде утвърдено желаното от Белия дом орязване, финансирането ще намалее до 575,5 милиона $.

Миналата седмица държавното управление усили митата за импорт на слънчеви панели в Съединените щати. Това решение беше разкритикувано от бранша. Президентът републиканец, който дава приоритет на изкопаемите горива и е назначил отпред на енергийното министерство " климатоскептика " Рик Пери, предложи предходната година федерални дотации за развиване на нуклеарния и въглищния бранш.

Източник: БТА
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР