Американското правителство не участва в организацията на това посещение, отговориха

...
Американското правителство не участва в организацията на това посещение, отговориха
Коментари Харесай

Американското правителство няма нищо общо с посещението на Иван Гешев във Вашингтон

" Американското държавно управление не взе участие в организацията на това посещаване ", дадоха отговор от американското посолство на въпрос на. И прецизираха, че " макар че доста представители на държавното управление на Съединени американски щати от разнообразни партии и звена на ръководство посещават Националната молитвена закуска, тя не е проведена от държавното управление на Съединените щати ".

 

Гешев отива в Съединени американски щати, където ще взе участие в 71-ата годишна Национална молитвена закуска, давана от американския президент Джо Байдън, написа " 24 часа " (link is external).  Молитвената закуска се организира всеки първи четвъртък на февруари, т.е. тази година ще е на 2 февруари. На нея участват общественици и обществени фигури от повече от 100 страни, които споделят общи морални и духовни полезности. Освен в молитвената закуска, основният прокурор ще взе участие и във конгрес по сигурността и в полемики, отдадени на битката против езика на омразата.

Последно Гешев беше в Съединени американски щати като зам.-главен прокурор през март и след това през октомври 2019 г. 

 

В последните години на Молитвената закуска от българска страна са участвали например бившият вътрешен министър и втори в ГЕРБ Цветан Цветанов, който беше пет пъти поред, дружно с бившия депутат от ГЕРБ Пламен Нунев, бившият районен министър Лиляна Павлова, кметовете от ГЕРБ Йорданка Фандъкова, Димитър Николов, Иван Тотев. На закуската са били и някогашният народен представител от Българска социалистическа партия Жельо Бойчев, актуалният водач на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ, бившите зам.-министър на спорта Ваня Колева и зам.-кмет на София Тодор Чобанов, бившите министри на отбраната Веселин Близнаков и Николай Свинаров, някогашният народен представител от Движение за права и свободи Ремзи Осман. 

 

Американският конгресмен републиканец Уорън Дейвидсън упорства за дейности срещу главния прокурор Иван Гешев заради пренебрегването на глобите, наложени от Съединени американски щати по закона " Магнитски ". Той написа за това до финансовия министър на Съединени американски щати

Правосъдният министър Крум Зарков към този момент е на посещаване в Съединени американски щати. Той е във Вашингтон в контекста на срещите на върха за народна власт, инициирани от президента Джо Байдън и взе участие в контактната група, подготвяща втората Среща на върха напролет на т.г., заяви Министерството на правораздаването.

 

В рамките на визитата са планувани още срещи в Държавния департамент и Департамента по правораздаване. Министърът към този момент се видя с Ричард Нефю, координатор на Съединени американски щати в битката с световната корупция. Двамата са разговаряли за " провокации пред България и района и за опциите да сътрудничим със Съединени американски щати за тяхното превъзмогване ", изяснява Министерство на правосъдието, без да навлиза в детайлности. Нефю удостовери готовността на Съединени американски щати да не престават да поддържат напъните на страната ни за реализирането на нужните промени в региона на върховенството на закона.

 

В края на м.г. Държавния департамент се разгласи в поддръжка на законопроектите, които регламентират механизъм за следствие на основния прокурор и неговите заместници. Законопроектите бяха признати на първо четене от правната комисия в Народното събрание предходната седмица, само че надали ще бъдат дефинитивно признати от Народното събрание, като се има поради, че дните му са преброени. Самият Гешев счита, че законовите промени са противоконституционни и целят преодоляването на прокуратурата.

 

 

 
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР