Американското поделение на BMW публикува кратко видео от опит за

...
Американското поделение на BMW публикува кратко видео от опит за
Коментари Харесай

BMW зарежда M5 в движение за дрифт рекорд

Американското отделение на BMW разгласява малко видео от опит за най-продължителен дрифт, с който марката си връща международния връх от Toyota GT86. През юни предходната година южноафриканският публицист Джеси Адамс измина в следено поднасяне с японското купе 165 км за 5 часа и 46 минути.

Баварците записаха върховото достижение в дисциплината през 2013 година, когато инструкторът от BMW Performance Driving School Йохан Шварц дрифтира с предходното потомство на M5 в продължение 82 км в Грийнвил, Южна Каролина. Новият връх, подложен с настоящата M-петица, ще бъде разгласен на следващия ден.

Най-интересната част от видеото, с което BMW подгрява публиката за осемчасовия дрифт, е дозареждането на автомобила в придвижване. От компанията са решили, че няма да инсталират по-голям контейнер. Възможността за междинно прекъсване, каквато новите правила на Книгата на върховете "Гинес " разрешават, също е била отхвърлена като отегчителна.

За да обезпечат задоволително бензин за осемчасов дрифт, от BMW са заимствали концепция от военната авиация. В ролята на танкер е влезнала втора M-петица, снабдена с спомагателен контейнер и помпена система. Как става дозареждането в придвижване вижте във видеото.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР