Американското Министерство на отбраната обяви, че запазва решението си да

...
Американското Министерство на отбраната обяви, че запазва решението си да
Коментари Харесай

„Майкрософт“ интегрира изкуствен интелект в системите на Пентагона

Американското Министерство на защитата разгласи, че резервира решението си да повери на компанията „ Майкрософт “ мегаконтракт за рационализация и промяна на цялата осведомителна система на въоръжените сили. Тя ще би трябвало да работи въз основата на изкуствен интелект, предадоха международните организации.

Решението бе взето макар обвиняванията във фаворизиране от страна на президента Доналд Тръмп и намесата на правораздаването.
Пентагонът е завършил с цялостната си преоценка на търговете за мегапоръчката и е открил, че офертата на „ Майкрософт “ продължава да си остава най-хубавият вид за държавното управление, се споделя в публично изказване.

Компанията „ Амазон “, която се бореше също за контракта, упрекна Тръмп, че е направлявал избора на Пентагона, тъй като мразел създателя на компанията Джеф Безос.

През февруари арбитър одобри настояването на „ Амазон “ да постанови краткотрайно прекратяване на даването на контракта в размер на 10 милиарда $. Последва преоценка на офертите и по този начин се стигна до решението на Пентагона да резервира възлагането на поръчката на „ Майкрософт “ на Бил Гейтс.

Договорът е с дълготрайност 10 години.

Според „ Амазон “ Пентагонът не е преразгледал нищо. Компанията напомня, че е предложила по-изгодна оферта, в която цената е била с няколко десетки милиона $ по-ниска от всички останали оферти.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР