Американското авиационно управление обяви окончателни правила за използване на малки

...
Американското авиационно управление обяви окончателни правила за използване на малки
Коментари Харесай

Американското авиационно управление представи нови правила за дроновете и техните оператори

Американското авиационно ръководство разгласи дефинитивни правила за потребление на дребни дронове, прелитащи над хора и през нощта, като това евентуално е стъпка напред към потреблението на тези машини за търговски цели, съобщи Асошиейтед прес.

Повечето от дроновете обаче ще би трябвало да бъдат оборудвани, тъй че да бъдат разпознати отдалечено от правоприлагащите органи.

Новите правила изискват дроновете, употребявани през нощта, да включват мигащи светлини, които могат да бъдат виждани на разстояние до три километра.

Операторите им ще се нуждаят от особено образование. Малките дронове, прелитащи над хора, би трябвало да нямат въртящи се елементи, които да порежат кожата.
Правилата ще влязат в действие след към два месеца.

Всички дронове ще би трябвало да бъдат регистрирани в Американското авиационно ръководство. Те би трябвало да имат съоръжение, което да дава отдалечено информация за тяхното идентифициране, местонахождение и контролна станция. Така наречената отдалечена идентификация на дроновете беше условие, наложено от Конгреса по апела на правоприлагащите организации и организациите за национална сигурност.

Производителите на дронове ще имат 18 месеца, с цел да създадат машините си такива, че да могат да бъдат разпознати отдалечено. Операторите ще имат година, преди да стартират да употребяват сходни дронове.

Всичко това приближава хората до деня, в който ще виждат дронове да правят по-рутинни интервенции, като да вземем за пример доставка на колета, съобщи шефът на Федералното авиационно ръководство Стивън Диксън.

Дроновете са бързоразвиващ се сегмент от превоза, само че тяхното потребление за търговски цели е по-бавно от предстоящото. Основателят на Амазон Джеф Безос бе планувал, че неговата компания ще употребява дронове за доставка на колета и артикули до прага на къщите на клиентите до пет години, само че това предсказване закъснява към този момент с две години, добавя Българска телеграфна агенция.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР