Американско семейство, което живее в Краков, Полша, с децата си,

...
Американско семейство, което живее в Краков, Полша, с децата си,
Коментари Харесай

Американско семейство в Полша приюти десетки украински бежанци

Американско семейство, което живее в Краков, Полша, с децата си, отвори необятно вратите на новия си дом за десетки бежанци от Украйна, принудени да изоставен своя. Oут и Джули Бенсън вземат решение да се реалокират от предградие на Детройт в Полша през февруари в търсене на нови завършения, оповестява ABC News. Когато обаче Русия стартира война в прилежаща Украйна, това провокира голяма бежанска рецесия в Европа, а семейство Бенсън избират да оказват помощ, като обезпечават място за пребиваване на хора, чийто живот е извърнат с главата надолу.

„ Когато виждате бежанци, които пътуват с дни и нямат нищо с изключение на облеклата на гърба си, в действителност не мислите доста, просто казвате „ да “, споделя брачният партньор пред ABC News.

 

Thanks to all who have donated…your kindness is doing miracles for a battered people!!
Posted by OT Benson on Tuesday, April 12, 2022
Досега те са посрещнали минимум девет фамилии в дома, които са пренощували у тях.

„ Нашата работа е да им помогнем да се почувстват в сигурност “, споделя Джули. " Опитваме се ги накараме да се почувстват като че ли са вкъщи си. Искаме всеки ден да ги виждаме усмихнати - това е най-голямата премия. "

В един миг в дома на семейсво Бенсън в Краков има 21 души. Дъщеря им Лео споделя, че първоначално е била обезпокоена. „ Семейството ни стана в действителност огромно “, споделя тя.

Според бащата обаче опцията фамилията им да бъде потребно и да подаде ръка на хора в сложен миг, е скъп урок за децата му.

„ Подобна ситуция те кара да пораснеш доста по-бързо, желая те да схванат какво значи да бъдеш от изгода на другите. "

Оксана Тимченко и трите й дъщери са част от бежанците, отседнали при американското семейство. Тя споделя, че на девойките й липсва татко им, който останал да се бори в Украйна, само че те се усещат в  сигурност със семейство Бенсън, които съгласно нея се отнасят с децата си като със свои.

„ Това семейство е ужасно “, споделя тя, съгласно ABC News. — Никога не съм очаквала, че ще ни одобряват толкоз топло. "

Докато девойките играят карти, ядат сладолед, гледат анимационни филми и се разхождат навън със своите домакини, животът  наподобява относително естествен - даже в случай че от време на време разчитат на Google преводач, с цел да поддържат връзка.

Но до момента в който войната бушува оттатък границата, тези, които напущат страната, мъчно могат да изтрият загатна за насилието, на което са били очевидци и са уплашени за приятелите и фамилията, които са останали.

„ Някои момчета от Украйна, които идват и си играят в задния двор, щом видят по какъв начин аероплан прелита, реагират по отблъскващ способи – стартират да крещят „ Ракета, ракета “ и се опасяват “, споделя бащата.
Над 870 000 бежанци са се завърнали в Украйна макар войната
Източник: momichetata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР