Американският технологичен гигант Apple запази титлата си на най-ценната марка

...
Американският технологичен гигант Apple запази титлата си на най-ценната марка
Коментари Харесай

Apple остава на върха като най-ценната марка в света

Американският софтуерен колос Apple резервира купата си на най-ценната марка в света съгласно класацията Brand Finance Global 500 английската изследователска група Brand Finance.

Стойността на марката на Apple се прави оценка на 355,1 милиарда $, което е растеж с 35% спрямо миналата година. Този резултат се дължи на отличното показване на компанията през 2021 година и мощният старт на 2022 година, когато производителят на iPhone стана първата компания с пазарна капитализация от 3 трлн. $.

На втора позиция се подрежда колосът в онлайн търговията Amazon, чиито бранд се прави оценка на 350,3 милиарда $. Следват Гугъл, Microsoft и Walmart, като техните марки се правят оценка на 263,4 милиарда $, 184,2 милиарда $ и 11,9 милиарда $. Топ 10 допълват Samsung, Фейсбук, ICBC, Huawei и Verizon.

С впечатляващ резултат може да е похвали и TikTok, която е избрана като най-бързо разрастващата се марка. Стойността на китайския бранд на е повишена с изключителните 215% от 18,7 милиарда $ през 2021 година до 59 милиарда $ през тази година. Това подрежда обществената мрежа на 18-то място измежду 500-те скъпи марката в света.

Голям напредък регистрират още Snapchat, KakaoTalk, AMD, BYD, Nvidia, Twitter и AstraZeneca.

Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР