Американският производител на фотооборудване "Кодак" ( Kodak) смята да създаде

...
Американският производител на фотооборудване "Кодак" ( Kodak) смята да създаде
Коментари Харесай

"Кодак" си прави собствена криптовалута


Американският производител на фотооборудване "Кодак" ( Kodak) счита да сътвори лична криптовалута, заяви във вторник организация Блумбърг.

Компанията ще пусне съответната блокчейн платформа под името "Кодак уан" (KodakOne) в края на месеца. Тя ще бъде ориентирана преди всичко към професионалните фотографи и ще стане самобитен указател на авторското право върху облиците.

Използващите KodakOne ще могат да записват творбите си, както и да продават правото да бъдат употребявани. Плащането ще става с криптовалутата "Кодаккойн"(Kodakcoin).

След новината цената на акциите на "Кодак" на Уолстрийт се подвигна с над 120% като доближи в края на сесията към 6,9 $ за една акция.

През 2012 година "Кодак" разгласи банкрут, само че съумя да остане на повърхността като продаде множеството права върху своите патенти на други компании, измежду които "Епъл" (Apple) и "Майкрософт" (Microsoft). В момента "Кодак" е съсредоточила активността си в услугите към цифровия щемпел и продажбата на правата върху фотоматериали. Централата на компанията, учредена през 1888 е в американския Рочестър, щата Ню Йорк.

Най-популярната сега криптовалута е биткоинът, който набра огромна височина и се утвърди в нестабилната общественост на криптовалутите като водач. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР