Американският производител на електрически автомобили Tesla представи значително по-евтина версия

...
Американският производител на електрически автомобили Tesla представи значително по-евтина версия
Коментари Харесай

Tesla сваля цените в Китай заради негативни медийни публикации

Американският производител на електрически коли Tesla показа доста по-евтина версия на Model Y за китайския пазар, откакто доставките на компанията се намалиха през месец юни на фона на поредност от отрицателни изявления в медиите, които навредиха на имиджа на компанията.

Доставките създадените в Китай коли Tesla са намалели с 0,9% през предишния месец до 33 155 броя спрямо 33 463 броя през май, излиза наяве от данни на Китайската асоциация на леките коли.

Цената на т.нар Model Y със общоприет пробег към този момент е 276 хиляди юана (42 600 долара). Това е към 20% по-малко спрямо цената на истинския вид на  Model Y с по-дълъг пробег, който може да измине 594 километра с едно зареждане.

Новата версия, която до момента се оферираше в Хонконг, само че не и в континентален Китай, може да измине 525 км. с едно зареждане. Цената й от под 300 хиляди юана я слага в категорията, която дава опция за приемане на държавна дотация. Цената на този вид на Model Y е единствено с 10% по-висока от тази на базовата версия на седана Model 3, като доставките на новата по-евтина версия ще стартират идващия месец.

„ Китай е водещ пазар за коли с нов вид сила и първият отвън Съединени американски щати, в който Tesla предлага артикул локално произвеждане. Компанията ще продължи инвестицията си в Китай и ще извърши корпоративната си задача за ускорение на прехода на света към устойчива сила “, обявиха от Tesla.

Компанията на Илон Мъск счита Китай за втория си най-съществен пазар след Съединени американски щати, като това не е първият случай, в който тя намалява цените на своите коли с цел да поддържа продажбите. Настоящия ход обаче идва след няколко месеца на отрицателни медийни изявления в Китай.

Отт началото на тази година Tesla понесе тежки рецензии, откакто митинг на неудовлетворен водач по време на автомобилното ревю в Шанхай провокира взрив в обществените мрежи и докара до обвинявания в надменно отношение към клиентите на компанията. През март в медиите се появи информация, че потреблението на коли на компанията на Илон Мъск е неразрешено на избрани места в Китай, наоколо до които има военни бази, защото датчиците на колите може да събират чувствителни данни. От Tesla обаче увериха управляващите, че всички събирани данни се съхраняват на локално равнище в Китай. Последната отрицателна вест е от края на предишния месец, когато китайското държавно управление подреди 285 хиляди автомобила на Tesla да бъдат изтеглени  от пазара, с цел да бъде отхвърлен проблем със системата за автопилот.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР