Американският производител на електрически автомобили Tesla обяви, че временно спира

...
Американският производител на електрически автомобили Tesla обяви, че временно спира
Коментари Харесай

Tesla временно спира производството на Model 3

Американският производител на електрически коли Tesla разгласи, че краткотрайно стопира производството на дълго чакания седан Model 3, съобщи „ Ройтерс “.

Успехът на Model 3, който ще бъде най-достъпният автомобил на Tesla, е от основно значение за бъдещата доходност на компанията, чиито акции не престават да падат, откакто при започване на април компанията на Илон Мъск бе принудена да изтегли 123 000 модела Model S, поради открит проблем в сервоуправлението.

От Tesla настояват, че задачата на краткотрайното прекъсването на производството, което се случва за повторно от февруари насам, е да се усъвършенства автоматизацията и да се разрешат редица механически проблеми.

„ Временното прекъсване за възстановяване на индустриалните линии не е нещо извънредно в автомобилната промишленост, изключително в крайната фаза на работата по даден план, само че евентуално новините още веднъж ще бъдат признати отрицателно от пазарите “, съобщи анализатор от Evercore ISI.

Основателят на Tesla Илон Мъск призна, че внедряването на повече роботи и автоматизирани процеси в производството на Model 3 е основало нови затруднения и забавяния.

„ Прекомерната автоматизация в Tesla беше неточност. Грешката е моя, в случай че би трябвало да бъда по-точен. Хората са подценени ”, написа Мъск в Twitter.

Наскоро Мъск съобщи, че всички чиновници в Tesla работят на лимита на силите си и че самият той е прекарал няколко нощи на пода в завода на компанията във Фримонт, Калифорния.

През първото тримесечие на годината Tesla не съумя да доближи своята цел от 2500 създадени електрическия автомобил на седмица, до момента в който редица анализатори на Wall Street показват подозрение, че компанията ще успее да доближи мечтаното произвеждане от 5000 автомобила седмично през второто тримесечие, както даде обещание Мъск.

„ Не мога да си показва по какъв начин Tesla ще стартира да създава по 5000 автомобила на седмица до края на юни. Очаквам Tesla да се провали в задачите си за тази година, както им се е случвало и преди “, съобщи нализаторът Франк Шуопи от Nord LB.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР