Американският президент обяви в Twitter, че ще наложи вето на

...
Американският президент обяви в Twitter, че ще наложи вето на
Коментари Харесай

Тръмп потвърди, че ще блокира проекта на Конгреса за военен бюджет

Американският президент разгласи в Twitter, че ще наложи несъгласие на плана за боен бюджет на Конгреса. Президентът на Съединените щати изрази страдание, че в проектобюджета за 2021-ва се загатва освобождението на обществените мрежи от отговорност, съобщи ТАСС.

" Много тъжно за нашата страна. Изглежда, че (председателят на Комитета по въоръжените сили на Сената) Джеймс Инхофе няма да включи прекратяването на член 230 (закона за информационната етика) в плана на боен бюджет ", разгласи президентът в Twitter. " Много неприятно за националната ни сигурност и честността на изборите. Последен късмет да разгадаем това. Ще наложа несъгласие ", цитира Тръмп ТАСС.

Раздел 230 от Закона за информационната нравственос от 1996 година пази софтуерните компании от правни дейности за издание, унищожаване или модериране на генерирано от потребителите наличие. В края на май американският водач подписа изпълнителна заповед, регулираща обществените медии в страната. Според Тръмп този документ има за цел да откри нови регулаторни ограничения в промишлеността въз основа на този раздел. Както президентът на Съединени американски щати означи тогава, обществените мрежи, забъркани в цензура или политически дейности, към този момент няма да бъдат ваксинирани от отговорност.

Военният бюджет за финансовата 2021 година трябваше да бъде 740 милиарда $. По-специално се планираше да се провиснал 635,5 милиарда $ за съществени потребности на Пентагона и 26,6 милиарда $ за осъществяване на стратегии в региона на националната сигурност посредством Министерството на енергетиката. За интервенции в чужбина се предвиждаше разпределяне на 69 милиарда $.

Източник: expert.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР