Американският президент Доналд Тръмп заяви днес на конференцията на Международната

...
Американският президент Доналд Тръмп заяви днес на конференцията на Международната
Коментари Харесай

Тръмп обеща по-решителна битка срещу престъпността

Американският президент Доналд Тръмп съобщи през днешния ден на конференцията на Международната асоциация за полицейски началници в Чикаго, че ще води по-решителна битка с престъпността в Съединени американски щати, съобщи " Асошиейтед прес ", представена от Българска телеграфна агенция.

Той посочи, че ще насочи напъните си в битката с незаконните групировки и трафикантите на дрога в регионите с висока престъпност. Мерки за усилване на битката с престъпността ще бъдат оповестени от основния прокурор и министър на правораздаването Уилям Бар през идващите няколко седмици.

" Според Тръмп най-хубавият метод за битка с насилието с огнестрелни оръжия е вкарването на нарушителите зад решетките. Белият дом заяви по-рано през днешния ден, че на конференцията президентът Тръмп ще подпише декрет, с който ще бъде основана първата президентска комисия за правоприлагане от близо половин век.

Комисията ще има за цел да изследва аргументите за престъпността в Съединени американски щати, измежду които използването на опиати, оставането на хора без дом и психологичните болести.

Визитата на Тръмп в Чикаго разбуни духовете още преди самото идване на президента в града. Той е подлагал на критика Чикаго, наричайки града образец за градско принуждение и неефективна политика на демократите, напомня " Асошиейтед прес ".

Началникът на полицията на Чикаго Еди Джонсън, който бе избран за хазаин на конференцията, съобщи, че няма да участва на събитието в израз на митинг против имиграционната политика на държавното управление. Тръмп разкритикува Джонсън за решението му и сподели, че полицейският шеф слага нарушителите и нелегално пребиваващите в Съединени американски щати по-високо от жителите на Чикаго.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР