Американският президент Доналд Тръмп ще оттегли президентската си подкрепа за

...
Американският президент Доналд Тръмп ще оттегли президентската си подкрепа за
Коментари Харесай

Тръмп ще оттегли подкрепата си за иранското споразумение, но САЩ няма да излязат от него


Американският президент Доналд Тръмп ще отдръпна президентската си поддръжка за иранското нуклеарно съглашение, само че Съединени американски щати няма да излязат от него. Това съобщи американският държавен секретар Рекс Тилърсън.

„ Намерението е да останем в иранското нуклеарно съглашение, само че президентът ще отдръпна утвърждението си “ от него, съобщи Тилърсън във връзка с контракта, чиято орис сега се намира в ръцете на Конгреса.

По думите му има единодушие във Вашингтон, че Техеран извършва техническите условия по документа, което значи, че за момента той може да остане неизменен.

Тилърсън добави също, че Тръмп няма да упорства Конгреса за връщане на глобите против ислямската република, които биха довели до неуспех на контракта. „ Обратно връщане на глобите в действителност би означавало, че ние се отдръпваме от контракта “, сподели държавният секретар.

Вместо това Белият дом упорства за нови наказания, които да бъдат въведени, в случай че Иран премине избрани граници.

Според държавния секретар наказания ще бъдат въведени във връзка с авторитетната иранска Ислямска революционна армия. Наказателните ограничения ще бъдат ориентирани към финансови структури и обособени персони, които поддържат избрани действия. /АФП
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР