Американският президент Доналд Тръмп поздрави в телефонен разговор украинския президент

...
Американският президент Доналд Тръмп поздрави в телефонен разговор украинския президент
Коментари Харесай

Украйна благодари на Тръмп за санкциите срещу Русия

Американският президент Доналд Тръмп поздрави в телефонен диалог украинския президент Володимир Зеленски за извършените в Украйна свободни и демократични парламентарни избори и успеха на неговата партия в тях, съобщи " Ройтерс ", цитирайки известие от пресофиса на Зеленски.

Тръмп предложил на новия украински държавен глава помощта на Съединени американски щати в провеждането на промени в Украйна. Зеленски от своя страна благодарил на Тръмп " за водачеството на Съединени американски щати в запазването и усилването на санкционния напън върху Русия ". Тръмп изразил убеденост, че " обновената украинска власт ще може бързо да усъвършенства имиджа на Украйна, да приключи следствието на корупционните каузи, които сдържаха взаимоотношението сред Украйна и Съединени американски щати ".

Двамата президенти разискали и пътища за подсилване на връзките сред Съединени американски щати и Украйна, в това число енергийното и икономическото съдействие. Те декларирали, че с неспокойствие чакат опция да се срещнат, се споделя в прессъобщението от президентския офис в Киев.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР