Американският президент Доналд Тръмп определи като огромна измама в историята

...
Американският президент Доналд Тръмп определи като огромна измама в историята
Коментари Харесай

Тръмп: Демократите искат да отнемат свободата на американците

Американският президент Доналд Тръмп дефинира като " голяма машинация в историята на американската политика " процедурата за отстраняването му от власт, инициирана от Демократическата партия. Той разгласи това в 40-секундно видеообръщение, качено в профила му в Туитър. " Това, което се случва в този момент, е една голяма машинация в историята на американската политика. Демократите желаят да ви лишават оръжията, вашето опазване на здравето, вашите гласове, вашата независимост, вашите съдии. Те желаят да вземат всичко. Ние в никакъв случай няма да допуснем това да се случи ", декларира Тръмп. Според него " всичко е доста просто. Опитват се да ме спрат, тъй като се боря за вас. Никога няма да позволи това ". Тръмп направи видеообръщението си, откакто предходната седмица демократите в Камарата на представителите стартираха процедура за импийчмънт против него, като го упрекнаха, че желае помощ от чуждо правителство, с цел да се намеси в президентските изборите през 2020 година, като да дискредитира евентуалния си конкурент за поста Джо Байдън. Тръмп отхвърля изказванията, само че от разкрит от Белия дом негов диалог с украинския му сътрудник Володимир Зеленски излиза наяве, че в действителност е упорствал за следствие на сина на Джо Байдън - Хънтър, работещ за украинска компания.

Според Си Ен Ен Тръмп упреква за разразилия се скандал шефа на кабинета си Мик Мулвани. Той е бил остро разкритикуван от президента, че не е имал подготвена тактика за защита и съответни пояснения на наличието на оповестените документи, свързани с диалога сред него и Зеленски, настояват източници на тв канала.

Междувременно стана ясно, че  администрацията на президента е възобновила следствието против някогашния държавен секретар Хилари Клинтън, че е водила служебна преписка от персоналния си мейл, до момента в който беше отпред на ведомството (2009-2013 г.), писа в.  " Вашингтон пост ". Звено в Държавния департамент проверява електронните пощи на повече от 100 настоящи и някогашни чиновници на Държавния департамент поради връзка, която се води с Клинтън. Те били предизвестени, че електронни писма, които са изпратили преди няколко години, са получили гриф за сигурност със задна дата, което значи, че към този момент на действията им може да се гледа като на евентуално нарушение на сигурността. Разследването против Хилари Клинтън стартира в разгара на акцията за президентските избори през 2016 година, когато тя беше претендент на демократите.Тогава ФБР организира следствие, само че не откри данни за закононарушение. Смята се, че инспекцията съществено е повлияла върху гласоподавателите по време на вота, спечелен от Тръмп. 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР