Американският президент Доналд Тръмп няма да се изследва за коронавирус,

...
Американският президент Доналд Тръмп няма да се изследва за коронавирус,
Коментари Харесай

Тръмп няма да се изследва, въпреки че обеща

Американският президент Доналд Тръмп няма да се изследва за ковид, макар че през вчерашния ден имаше такива известия, когато вкара изключително състояние в Съединени американски щати, заяви телевизия Си Ен Ен.

Няма потребност президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп да се подложи на тест за новия ковид, увери персоналният му доктор. В петък обаче самият Тръмп отговори на кореспондент, че „ евентуално “ ще даде проба за проучване „ задоволително скоро “. Същия ден той разгласи изключително състояние в Съединени американски щати поради пандемията.

Подозрението, че американският президент може да се е заразил пристигна поради контакта му с двама членове на делегацията на бразилския президент Жаир Болсонаро, с който се срещна във Флорида в края на предходната седмица. Те дадоха след това дали позитивна проба за вируса.

Доктор Шон Конли изяснява в писмо, че " излагането на президента на първия (заразен) е било извънредно лимитирано (снимка, ръкостискане) и макар че той е прекарал повече време по-близо до втория, всички взаимоотношения са се случили преди да се появи какъвто и да било признак ". Засега няма признаци, че е належащо Тръмп да се сложи под самоналожена карантина, гласи оценката на персоналния му доктор.

Националното изключително състояние в Съединени американски щати, което Тръмп разгласи, разблокира 50 милиарда $ за битка с ковид. Американският президент прикани всички щати неотложно да основат незабавни оперативни центрове, а лечебните заведения - да задействат проекти за подготовка за изключителна обстановка, с цел да отговорят на потребностите на американците.

Тръмп, който бе упрекнат, че в началото е омаловажил сериозността на пандемията от ковид, разгласи също доста увеличение на потенциала за осъществяване на проби за вируса в Съединени американски щати. Предстоящите осем седмици ще бъдат решаващи, акцентира той.

Американският президент сподели, че ще усили стратегическия петролен запас на страната до неговия най-много. „ Поисках от министъра на енергетиката да купим преференциално огромни количества недопечен нефт за запаса на Съединени американски щати. Ще попълним стратегическите запаси до дъно, ще спестим милиарди на американските данъкоплатци, ще помогнем на нашата петролна индустрия “, съобщи на конференция Тръмп.

Американският президент разгласи още отпущането на федерална помощ за студентските заеми. „ Освободих всички студентски заеми към служби на федералното държавно управление от лихви до ново разпореждане “, заяви той.

Веднага след изказването му Нюйоркската фондова борса регистрира скок в главните си показатели, откакто през вчерашния ден претърпя най-лошата си сесия от борсовия провал през октомври 1987 г

 
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР